Anne Wenzel

15-09-2019

Anne Wenzel in het nieuws met het volgende artikel:

Kunstenaar verslaat museumdirecteur in de boksring en wint een maand lang vrij spel in Stedelijk Museum Schiedam.

Wat de fucking hell is er net gebeurd?!’ was de eerste reactie van kunstenaar Anne Wenzel na haar overwinning in de boksring in Stedelijk Museum Schiedam. Daar versloeg ze zaterdagavond museumdirecteur Deirdre Carasso, die de ring in was gegaan als ‘Dynamite Deirdre’.

Het hele artikel lees je hier.

Wil je meer lezen over de achtergrond, waarom een museumdirecteur een kunstenaar uitdaagt voor een bokswedstrijd kijk dan hier.


Thomas Verlaek

14-09-2019

Thomas Verlaek heeft de Special Award gewonnen, de vierjaarlijkse prijs voor beeldend kunstenaars met een beperking. Verlaek kreeg de prijs (goed voor 3.000 euro) vrijdag in het Centraal Museum in Utrecht uit handen van Marijke van Hees, voorzitter van de Raad voor Cultuur.

Thomas maakt bijzondere tekeningen, geïnspireerd door werk van Escher, Salvador Dali en straatkunstenaar Banksy. Vooral Banksy vindt hij interessant, omdat de kunstenaar anoniem is gebleven. Het mysterieuze hierin spreekt hem aan. Thomas tekent met fijne lijnen silhouetten, maakt illustraties en strips en schrijft scenario’s voor zijn eigen films.

Lees meer...


Jeroen Krabbé

14-09-2019

In het radioprogramma NPO Radio 1 verteld Jeroen Krabbé over zijn onzekerheden als kunstschilder. Het radioprogramma is hier terug te luisteren.

Een dag later verschijnt het volgende artikel:

Jeroen Krabbé 'hartstikke onzeker' over schilderijen

Hoewel acteur en kunstschilder Jeroen Krabbé al talloze doeken maakte, is hij zijn onzekerheid over zijn werk nog niet kwijt. "Mijn grootste onzekerheden in het leven spelen zich af in mijn atelier", zegt de kunstschilder in Spraakmakers.

Lees meer...


In de publiciteit

10-09-2019

Bij het programma Sterren op het doek zijn drie getalenteerde kunstenaars te zien. Lees meer over hen op de website:

- Kim van den Enden

- Bregtje Zitman

- Daan Noppen

Gefeliciteerd! Wat een mooie prestatie!


Ans Markus

Ans Markus is één van de liefste, warmste, creatiefste vrouwen die Nederland kent. Iedereen kent haar, maar weinigen weten wie de vrouw achter de succesvolste exposities en de schildersezel is. In haar biografie 'Masker af, lessen uit mijn leven' omschrijft ze haar inspirirende levensverhaal. Haar worsteling met tal van onzekerheden. 'Onzeker zijn hoort bij mij, dat heb ik inmiddels geaccepteerd'.

Haar boek is hier te bestellen.

Op 2 september verschijnt er een artikel over haar in de Telegraaf. De onzekerheden zijn haar teveel geworden en zij heeft hulp gezocht.Deel jouw verhaal

Niet eerder werd er een beweging op gang gebracht waarbij juist podium gegeven wordt aan de keerzijde van het kunstenaarschap, aan het overwinnen van onzekerheden en het gevecht dat nodig is om jezelf te zijn. Veel artiesten dragen een geheim van interne worsteling met zich mee. Omdat authenticiteit en zelfverwezenlijking zo belangrijk zijn in onze samenleving, sterkt de viering van deze kwaliteiten.

Het bespreekbaar maken van onzekerheden kan ongemakkelijk zijn. Het bespreekbaar maken is wel belangrijk: we komen alleen verder als iemand een keer over dat ongemak heen stapt.

Help ons met het verzamlen van zoveel mogelijk verhalen, ideeën, tips en voorbeelden. Je kunt dit ook anoniem doen.

Meld je bij ons aan.Kunstenaars verdienen beter

Een eerlijke beloning voor kunstenaars is vaak ver te zoeken. Daar wil RK&C verandering in brengen. Kunstenaars kunnen zich kosteloos bij ons aanmelden. RK&C biedt gemeentebesturen, Eerste en Tweede Kamerleden en provinciebestuurders een vernieuwend idee op het gebied van kunst en cultuurbeleid. Onze website maakt de culturele infrastructuur inzichtelijk. Dagelijks bezoeken vele kunstliefhebbers onze website. Deze liefhebbers vinden via de website hun weg naar de juiste kunstenaar.

Aanmelden kunstenaars