Anne Wenzel

Anne Wenzel

Anne Wenzel werd geboren in het Duitse Schüttorf, in de deelstaat Nedersaksen, vlak bij de Nederlandse grens. Van 1992 tot 1997 studeerde ze aan de Acadami voor Kunst en Industrie (AKI) in Enschede. Ook verbleef ze tussen 1995 en 1996 aan de Escuala Massana in Barcelona, een interdisciplinaire kunstschool waar kunst en design worden gecombineerd tijdens de opleiding.

Na haar afstuderen in 1997 werkte ze in Enschede, en vanaf 2008 woont en werkt ze in Rotterdam. Ze werd genomineerd voor diverse kunstprijzen, waaronder de Prix de Rome in 2007 en Dolf Henkes prijs in 2009. In 2014 won zij de 1ste prijs bij de European kermis Context in Bornholm. In 2010 won ze de Sidney Meyer Fund Australian Ceramic Award in de categorie “international artist”.

Anne Wenzel werkt hoofdzakelijk met keramiek. Ze maakt installaties die bestaan uit een aantal monumentale beelden die de hele ruimte in beslag nemen. Thema’s als heldendom, heroïek en verval inspireren haar. Zelf zegt ze met haar sculpturen een strijd tussen schoonheid en verval uit te willen drukken. Daarom experimenteert ze met verschillende soorten glazuur, kleuren en andere bewerkingstechnieken van het keramiek, waardoor de werken gedeeltelijk glanzen en gedeeltelijk heel ruw lijken of juist lijken te smelten.

Deze tekst komt oorspronkelijk van het Wikipedia-artikel Anne Wenzel. Deze tekst is beschikbaar onder de licentie CC-BY-SA 3.0

Contact
Schulpplein 11
3087 NA Rotterdam
info@annewenzel.nl
annewenzel.nl

Alles over Anne Wenzel

Tags:

error: Alert: Content is protected !