Ans Markus

Antje Geertje (Ans) Markus (Halfweg, 29 januari 1947) is een Nederlandse kunstschilder. Markus is vooral bekend om haar schilderijen van vrouwen in windsels.

Al in haar vroege jeugd blonk Ans Markus uit in tekenen. In 1977 begon Markus met exposeren van haar werk, eerst in lokale galeries, later ook in bekendere galeries. Vanaf halverwege de jaren 80 kwam het grote succes, onder andere doordat werk van Markus op boekomslagen van de schrijfster Marijke Höweler werd gebruikt.

View this post on Instagram

Tolerantie en respect

A post shared by Ans Markus (@ans.markus) on

Contact
Prinseneiland 51
1013 LL Amsterdam
info@ansmarkus.nl
06-51626707
06-51627016
ansmarkus.nl

Alles over Ans Markus

2 thoughts on “Ans Markus

  1. Ik nam mijn dochter, haar 2 beste vrienden en mijn beste vriend naar Amsterdam om mijn dochters 18e verjaardag te vieren. We hadden het geluk om een ​​workshop bij Ans te boeken en het was ongelooflijk! Zij en haar man begroetten ons zo hartelijk … we voelden ons als oude vrienden. Het was echt iets speciaals om ze gewoon te ontmoeten en met ze te praten. En toen was het een bijzonder geschenk om Ans persoonlijk verhaal en geschiedenis van het maken van kunst te horen. Gedurende de 2 uur konden we haar ongelooflijke kunstwerken en sommige van haar bronzen bekijken. En om het af te maken, moesten we onze eigen doeken schilderen onder haar waakzame oog en hulp. Ik zal de mijne altijd koesteren, evenals onze tijd met haar en haar man. Een werkelijk opmerkelijke dag voor ons. Bedankt Ans!

  2. Ongelooflijk creatieve kunstenares en prachtig atelier aan het water, absolute aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
error: Alert: Content is protected !