Atelier van Lieshout

Atelier Van Lieshout (AVL) is de in 1995 opgerichte studio en werkplaats rond de beeldhouwer Joep van Lieshout, gevestigd in Rotterdam.

Binnen AVL werkt een groep van ongeveer 20 kunstenaars en ontwerpers onder leiding van Joep van Lieshout samen aan het uitvoeren van opdrachten en vrij werk. Het atelier maakte internationaal furore met beelden die op de scheidslijn tussen kunst, design en architectuur en design balanceren. De kunst van Atelier Van Lieshout heeft veelvuldig een (theoretische) gebruiksfunctie, zoals een mobiel verblijf of een sanitaire unit. Hiermee wil Atelier Van Lieshout de rol, het nut van kunst bevragen.

Het oeuvre van Atelier Van Lieshout strekt zich uit van machines tot sculpturen, van meubels tot gebouwen, van installaties tot ontwerpen voor utopische en distopische steden. Het werk toont een terugkerende fascinatie voor systemen: economische en politieke systemen, de samenleving en de rol van de mens hierin, autarkie, het menselijk lichaam. Ook gaat het werk in op meer klassieke thema’s als leven en dood. AVL is met haar werk te zien in de collecties van vele musea, en op vele tentoonstellingen (waaronder de Biënnale van Venetië), in zowel binnen- en buitenland.

Atelier Van Lieshout werkt veel met polyester en maakte bijvoorbeeld het grote polyester beeld Big Funnelman, dat geplaatst is langs de A27 bij de afrit Breda. Daarnaast werkt Atelier Van Lieshout ook regelmatig in brons en hout, en met kant-en-klare materialen.

Deze tekst komt oorspronkelijk van het Wikipedia-artikel Atelier van Lieshout. Deze tekst is beschikbaar onder de licentie CC-BY-SA 3.0

Contact
Atelier Van Lieshout
Keileweg 18
3029 BS Rotterdam
info@ateliervanlieshout.com
010-2440971
ateliervanlieshout.nl

Alles over Atelier van Lieshout

4 thoughts on “Atelier van Lieshout

  1. ***** (5 sterren)
    Wat een coole plek om echt interessante kunst te zien. Ik ben geen kunstcriticus maar alles was echt toegankelijk en geweldig om te observeren. De mensen daar zijn geweldig en zo vriendelijk. Bedankt dat je me hebt uitgenodigd voor je feest #rubinisthebest #partycrasher

  2. Zeer interessante, relevante, grappige en mooie kunstgalerij. Zoveel geweldige kunstobjecten.

  3. Maurits Christian van Holtz schreef:

    Een bijzondere verzameling van kunstzinnige beelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
error: Alert: Content is protected !