Daan Roosegaarde

Daan Roosegaarde

Daan Roosegaarde (Nieuwkoop, 24 juli 1979) is een Nederlandse kunstenaar, ondernemer, uitvinder en ontwerper.

Roosegaarde studeerde aan de Academie voor Kunst en Industrie AKI Enschede. Hij studeerde cum laude af, waarna hij een opleiding volgde aan het voormalige Berlage Instituut in Rotterdam (momenteel onderdeel van de TU Delft).

Roosegaarde staat sinds 2007 aan het hoofd van Studio Roosegaarde, een ontwerpstudio met een vestiging in Rotterdam en een pop-up studio in Shanghai. Roosegaarde is betrokken bij New Dutch Digital Design, een kunstenaarscollectief dat de grenzen tussen de mens en cyberspace aftast.

Roosegaarde geeft regelmatig lezingen over design, onder meer tijdens de Design Indaba Conference in Kaapstad, TEDxBinnenhof, TEDxEutropolis, 
World Economic Forum in Davos, Hij treedt op als gast tijdens het tv-programma De Wereld Draait Door en was eenmalig te gast bij de interviewserie Zomergasten in 2013. Op 12 februari 2016 trad Roosegaarde op in het tv-programma College Tour.

Deze tekst komt oorspronkelijk van het Wikipedia-artikel Daan Roosegaarde. Deze tekst is beschikbaar onder de licentie CC-BY-SA 3.0

Contact
Vierhavensstraat 52
3029 BG Rotterdam
studioroosegaarde.net

Alles over Daan Roosegaarde

error: Alert: Content is protected !