De Hermitage in Amsterdam is een dependance van de Hermitage in Sint-Petersburg (Rusland). Het museum houdt wisselende kunsttentoonstellingen. Twee maal per jaar opent een nieuwe tentoonstelling. Collecties die worden getoond dragen thema’s van Alexander de Grote tot Vlaamse kunst en van religieuze kunst tot het Russische hof. In een apart gebouw (Neerlandia) is de Hermitage voor Kinderen gevestigd, bestaande uit vijf ateliers, twee leslokalen, een kindercadeauwinkel en een kinderkantine.

Online

Je kunt de Hermitage online bezoeken. Klik hier voor de virtuele tour.

Zien?

Hermitage
Amstel 51
1018 EJ  Amsterdam
wwww.hermitage.nl

Hoofdbeeld: Credits Hermitage

4 thoughts on “Hermitage

 1. ⭐⭐⭐⭐⭐ Hier moet je een keer geweest zijn. Prachtig gebouw met altijd mooie tentoonstellingen 👍😊

 2. Heel mooi museum. Basisprijs is € 25,00 (kan met Museumjaarkaart) en dan mag je in een bepaald gedeelte van het museum. Wil je bijvoorbeeld naar de juwelen of tijdelijke exposities dan moet je bijbetalen vanaf € 2,50. Er is een heel goed en groot restaurant bij met veel zitplaatsen, maar zat toch helemaal vol. Heel groot gebouw van 2 etages. Er is ook een Kinder Hermitage wat heel leuk en leerzaam is.

 3. Een intiem museum gelegen aan de rivier de Amstel in het centrum van Amsterdam.
  De tijdelijke tentoonstellingen zijn immer van een hoog niveau.
  Mocht u dit museum willen gaan bezoeken, check dan eerst hun site zodat u kunt bekijken of de tijdelijke tentoonstelling uw interesse heeft.
  Het museum heeft intern een prettig restaurant.

 4. We zijn naar de hoofdtentoonstelling Juwelen geweest en hebben de 2 anderen even laten zitten omdat we echt verzadigd waren. Het is een schitterende tentoonstelling die echt de moeite waard is. Ook de audio vonden we top en van meerwaarde. Deze zit bij de prijs inbegrepen. Er wordt gevraagd om afstand te houden, hetgeen de meeste bezoekers naleven, maar helaas niet altijd. Wij hebben bij de organisatie aangegeven dat er boven waar het nogal nauw is, meer regulering nodig is. Je kunt er ook goed lunchen en zit prettig.
  Invaliden toilet aanwezig, evenals lift.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
error: Alert: Content is protected !