Carla van de Puttelaar

Carla van de Puttelaar

Kunstenaar en fotograaf Carla van de Puttelaar is vooral bekend door haar vrije werk, waarin het lichaam en de huid – van vrouwen en van bloemen – bijzondere aandacht krijgen. Eruit spreekt een soms vervreemdende sensualiteit. Haar fotografie is niets verhullend: belangrijke details als een moedervlekje of de afdruk van ondergoed in de huid versterken de intimiteit van de foto’s.

Van de Puttelaar maakt tevens portretten, zowel als vrij werk, als in opdracht. Zij put inspiratie uit het werk van oude meesters en vintage fotografie en werkt uitsluitend met daglicht.

In oktober 2017 verscheen haar boek Adornments met een selectie van werk uit de afgelopen jaren, waaronder series ge├»nspireerd op Rembrandts naakten en op het werk van Maria Austria.

Momenteel werkt zij op eigen initiatief aan een serie portretten van vrouwen in de wereld van kunst, waaraan in het voorjaar van 2018 een eerste tentoonstelling werd gewijd in Londen.

Deze tekst komt oorspronkelijk van het Wikipedia-artikel Carla van de Puttelaar. Deze tekst is beschikbaar onder de licentie CC-BY-SA 3.0

Contact
Frans de Wollantstraat 32
1018 SC Amsterdam
carlavandeputtelaar.com

Alles over Carla van de Puttelaar

error: Alert: Content is protected !