Korneel Jeuken

Korneel Jeuken

“De dingen die ik niet begrijp, wil ik bezweren door middel van dingen die ik wèl begrijp. Metafysische verhoudingen, kosmische krachten, digitale structuren; ik wil ze vatten door ze te visualiseren met verf, kleur, vorm. Zo ontstaan, in al hun schoonheid, weer nieuwe vraagstukken.”

Korneel Jeuken gebruikt beelden van alledag, die hij isoleert en weer herschept, waardoor ze een nieuwe betekenis krijgen. De kartonnen dozen waar hij op werkt lijken zo van straat geplukt en geven het werk een urban karakter. Toch ontstaat door een combinatie met een glanzend oppervlak van glas of epoxie de tegenstrijdigheid die hij wil uitdrukken en die iets weergeeft over zijn leefwereld.

Tekenen, knippen, schilderen en plakken komen samen in de manier van werken waarmee Korneel een absurdistische wereld vol zwevende mannen en gemaskerde superkinderen creëert. Speciaal voor deze expositie komen zijn originele cartoons voor De Gelderlander voor de dag. In een nieuwe serie collagetekeningen treedt hij letterlijk buiten de kaders van de lijst.

Deze tekst komt oorspronkelijk van het Wikipedia-artikel Korneel Jeuken. Deze tekst is beschikbaar onder de licentie CC-BY-SA 3.0

Contact
Krekelstraat 8
6533 RG Nijmegen
info@korneeljeuken.nl
06-41908675
korneeljeuken.nl

Alles over Korneel Jeuken

error: Alert: Content is protected !