De Lakenhal

Museum De Lakenhal is een museum voor kunst, kunstnijverheid en geschiedenis van de stad Leiden. Sinds zijn oprichting in 1874 is het museum gevestigd in de monumentale ‘Laecken-Halle’ uit 1640. 

Er is kunst van onder meer Rembrandt van Rijn, Ferdinand Bol, Jan Lievens, Jan Steen, Gerrit Dou, Lucas van Leyden, Quiringh van Brekelenkam, Menso Kamerlingh Onnes en H.P. Bremmer. Daarbij is er relatief veel werk van Theo van Doesburg, die in Leiden woonde toen hij in 1917 De Stijl oprichtte. Ook eigentijdse kunst wordt vertegenwoordigd door het museum, zo is er kunst te zien van Marlene Dumas, Atelier van Lieshout, Erwin Olaf en Roy Villevoye.

Online

Ontdek De Lakenhal via een uitgebreide 360 tour met rondleiding. Klik hier voor de rondleiding.

Zien?

Museum De Lakenhal
Oude Singel 32
2312 RA Leiden
www.lakenhal.nl

Hoofdbeeld: De Lakenhal

Jan

Jan

Ik ben Jan en ik geloof heilig dat het belangrijk is om cultuur door te geven aan de volgende generaties. Leuk als je me volgt!

2 thoughts on “De Lakenhal

  1. Museum voor Leidse kunst en historie, maar de faam en kwaliteit van de 17de eeuwse meesters en De Stijl reikt natuurlijk verder dan Leiden.

  2. Mooie afwisseling van klassieke schilderijen met moderne kunst. Leuke interactieve onderdelen bij de Pelgrim expositie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
Menu
Close
error: Alert: Content is protected !