Depot Boijmans Van Beuningen – Rotterdam

De collectie van Museum Boijmans Van Beuningen is wereldberoemd. Deze verzameling groeit al 170 jaar en bestaat op dit moment uit zo’n 151.000 objecten. Het leeuwendeel van deze prachtige objecten ligt echter opgeborgen, verspreid over vele depots die afgesloten zijn voor publiek. Het nieuwe gebouw Depot Boijmans Van Beuningen zal toegang bieden tot de complete collectie. Ook kun je daar meekijken met bijvoorbeeld conservering en restauratie. Het depot is gelegen pal naast het museum Boijmans Van Beuningen.

Opening

In 2021 opent Depot Boijmans Van Beuningen haar deuren, maar in het laatste weekend van september is het lege depotgebouw al te bezoeken. Drie dagen lang openen de ‘simsalabim’ spiegeldeuren en kun je het unieke gebouw van binnen bekijken. Uiteraard is ook een bezoek aan het dak met de daktuin mogelijk waarbij je geniet van het uitzicht over de stad Rotterdam.

Na de Zilveren Opening sluiten de deuren weer voor langere tijd en start Boijmans met de inhuizing van de meer dan 151.000 kunstwerken uit de collectie en de inrichting van het depot. Om vervolgens in het najaar van 2021 écht open te gaan.

Zilveren opening: 25, 26 en 27 september

Hoofdbeeld: Artist impression exterior Depot Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. Design: MVRDV.jp

Paula

Paula

Ik ben Paula. Kunst is voor mij een hobby. "Een hobby die het korte leven de moeite waard maakt.” Leuk als je mij volgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
Menu
Close

LAATSTE BERICHTEN

error: Alert: Content is protected !