Dordrechts Museum

Het Dordrechts Museum in de gemeente Dordrecht (provincie Zuid-Holland), opgericht in 1842, is een van de oudste musea van Nederland. De collectie omvat meer dan zes eeuwen Nederlandse schilderkunst: van meesters uit de Gouden Eeuw tot eigentijdse kunstenaars. De verzameling vormt het uitgangspunt voor een wisselend tentoonstellings- en activiteitenprogramma.

Zien?

Dordrechts Museum
Museumstraat 40
3311 XP Dordrecht
www.dordrechtsmuseum.nl

4 thoughts on “Dordrechts Museum

 1. Mooi museum met vooral veel schilderijen. Er hangt zelfs een Rembrandt. De schilderijen van Witsen en Albert Cuyp zijn ook erg mooi. De schilderijen van Tholen zijn voor ons een ontdekking, wij kenden m niet.
  De Covidregels worden goed gehanteerd

 2. Erg mooie overzichtstentoonstelling van Willem Bastiaan Tholen. Niet alleen landschappen en zeegezichten, maar ook interieurs en portretten. Zowel in de vorm van schilderijen als aquarellen, etsen en tekeningen. Tholen durft écht alles aan!

 3. Mooie tentoonstelling over bomen in de schilderkunst. De opstelling vond ik goed: in iedere zaal schilderijen uit diverse periodes!

 4. Ondanks Corona een hartelijk ontvangst.
  Er stond een rij voor de museumtuin, maar dat bleek voor een concert van Suzanne en Freek.
  Uit de rij en volgens onze reservering het museum in…..
  Prachtige vaste collectie, waarvan ik persoonlijk het enige schilderij van Rembrandt werkelijk ontroerend mooi vind.
  Ook de andere collectie zeer de moeite waard, en dan…… de tentoonstelling Tholen met de audiotour. Groot compliment voor de organisatie en samenstellers van de collectie.
  Komen zeker een keer terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
error: Alert: Content is protected !