Ellen Davidzon

Ellen Davidzon

Kunstschilder Ellen Davidzon (Amsterdam, 1971), creëert met haar losse toets en lichtgekleurde palet figuratieve, impressionistische stad- en strandscenes, als ook portretten. Door zich te focussen op de schoonheid en te spelen met het licht laat Davidzon de wereld er wat zachter uitzien.

Davidzon is met haar meest recente serie ‘Boundaries’ een meer abstracte en persoonlijke richting ingeslagen. Haar kenmerkende signatuur is gebleven. Haar onderwerpen zijn de verschillende emoties en thema’s uit het leven, verbeeld in metaforen, kleur en sfeer. Davidzons inspiratiebronnen zijn zeer divers; onder andere foto’s, kunst, muziek, sociale media en ervaringen worden door Davidzon gefilterd en omgezet naar een beeld op doek.

Inmiddels schildert de autodidactische Davidzon al 20 jaar. Na een oriëntatieopleiding in de kunst koos Davidzon voor een opleiding sociale psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Het uitgangspunt van de sociale psychologie – hoe het individu zich tot zijn sociale omgeving verhoudt – zien we terug in de emoties en verhalen in Davidzons werk. “De energie die het werk uitstraalt raakt en verbindt: dat is mijn doel”, aldus Davidzon.

Contact
ellendavidzon.nl

Alles over Ellen Davidzon

error: Alert: Content is protected !