Erik Matthijssen

Erik Matthijssen

Het werk van kunstenaar Erik Mattijssen kenmerkt zich door een kleurrijke opeenstapeling van elementen. Vaak zijn het heel alledaagse dingen, zoals oude verpakkingen, plastic gebruiksvoorwerpen en bloemen en planten. De functionele objecten in het werk van Mattijssen zijn niet zuiver esthetisch, maar hebben ieder een eigen verhaal. Door de zintuigen te prikkelen met opvallende kleuren en herkenbare, soms nostalgische patronen weten de werken herinneringen op te roepen bij de kijker.

De inspiratie voor zijn werken doet Mattijssen vaak op tijdens verblijf in het buitenland, zoals Suriname, India en Ierland. Recent is hij bezig met een doorlopende serie ‘conserven’ waarbij planten in kleurrijke verpakkingen staan als alternatief voor een vaas of bloempot. De (soms verwelkte) bloemen verwijzen, net als de schedels in de serie die hij in Ierland maakte, naar de vergankelijkheid, maar houden een zekere luchtigheid door het uitgesproken kleurgebruik.

Deze tekst komt oorspronkelijk van het Wikipedia-artikel Erik Matthijssen. Deze tekst is beschikbaar onder de licentie CC-BY-SA 3.0

Contact
hprmattijssen@gmail.com
erikmatthijssen.nl

Alles over Erik Matthijssen

error: Alert: Content is protected !