Escher in Het Paleis

Escher in Het Paleis toont permanent de wereldberoemde, fantasievolle voorstellingen van de kunstenaar M.C. Escher en is gevestigd in het voormalige winterpaleis van koningin-moeder Emma. Het is in Den Haag het enige openbare gebouw waar de oude paleisfunctie nog te ervaren is.

Door de innovatieve attracties wordt u deel van Eschers wereld: in een magische bol verschijnen en verdwijnen werelden; in een zaal lijken muren te veranderen en te bewegen, iets verder op ligt een spannende vloer! In de Kamer van Escher stap je in zijn magische wereld. Je verandert zelf het perspectief: kinderen lijken groter dan hun ouders. Heel bijzonder is de zaal met Optische Kunst. Je denkt beweging te zien, terwijl die er niet is: bij optische kunst gaat het -net als bij Escher- om gezichtsbedrog.

Naast deze leuke attracties zijn er voor jongere kinderen tevens speurtochten beschikbaar.

Online

Loop een virtuele tour lopen door het museum waarbij alles is in 360° gefotografeerd. Kijk links, kijk rechts, kijk omhoog en kijk omlaag.
Ontdek (of herontdek) Escher in Het Paleis. Klik hier voor de virtuele tour

Zien?

Escher in het paleis
Lange Voorhout 74
2514 EH Den Haag
escherinhetpaleis.nl

2 thoughts on “Escher in Het Paleis

  1. Echt een aanrader! Wat een mooie locatie om zo’n tentoonstelling te mogen bekijken. Ook alle medewerkers zo betrokken tijdens de tour.
    Van de dame uit het winkeltje tot aan spontaan gevraagd worden om gefotografeerd te worden in de kubus en de heren vol met interessante verhalen. Wat hebben we genoten!!!!
    Ik hoop dat jullie nog lang op deze locatie blijven!!! Een tip voor een ieder die er nog heen gaat; kijk ook omhog in de ruimtes.

  2. Leuk museum van een intrigerende kunstenaar die tart met de regels en je hersenen af en toe op hol laat slaan. Miste wel een klein beetje de interactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
error: Alert: Content is protected !