HomeFiona Banner – P E R I O D

HomeFiona Banner – P E R I O D

Bekijk nu de ruimtevullende installatie P E R I O D (2019) van Fiona Banner. Dit werk bestaat uit een kolossale scheepsfender, omringd door schilderijen van zeelandschappen. De schepen op deze voorstellingen zijn bedekt door grote zwarte punten uit verschillende lettertypes. De kunstenaar onderzoekt hiermee de grenzen van taal en communicatie.

Voor Fiona symboliseert de punt de huidige crisis in taal en communicatie. Feiten raken steeds meer ondergeschikt aan meningen en emoties. Meerdere waarheden lijken naast elkaar te kunnen bestaan. Woorden verliezen langzaam maar zeker hun zeggingskracht.

De punt creëert een tussenruimte – net als scheepsfenders, die de klappen opvangen van de wal of een ander schip. Ook de zee vormt zo’n ruimte. De wateren op de schilderijen staan voor het Kanaal tussen de eilanden van Groot-Brittannië en het vasteland van Europa. Dat water vormt niet alleen een verbinding, maar wordt – met name sinds de Brexit – ook als een obstakel gezien. Fiona ziet hoe anderen proberen die hindernis te overbruggen: haar studio kijkt uit op een strand waar regelmatig migranten aankomen. In die zin verbeeldt P E R I O D zowel een onzeker heden als een ongewisse toekomst.

Het evenement is afgelopen.

Datum

20 nov 2020 - 04 jul 2021
Verlopen!

Meer informatie

Website Museum
Museum Voorlinden - Wassenaar

Locatie

Museum Voorlinden - Wassenaar
Buurtweg 90 2244 AG Wassenaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
error: Alert: Content is protected !