Intens Mexico: politiek, identiteit, seks en dood

Intens Mexico: politiek, identiteit, seks en dood

Mexicaanse meesterwerken uit de collectie van het Museo de Arte Moderno naar Amstelveen.

Intens Mexico is een uitbundige tentoonstelling waarmee het Cobra Museum voor Moderne Kunst 46 kunstwerken uit de collectie van het Museo de Arte Moderno in Mexico-Stad voor het eerst naar Nederland brengt. Een aanzienlijk deel hiervan behoort tot het nationaal erfgoed van dit omvangrijke, kleurrijke en diverse land, dat maar liefst net zo groot is als West-Europa. 

Frida Kahlo. Los Cocos 1951. Collection Museo de Arte Moderno/INBAL-Secretaría de Cultura © 2019 Banco de México, Diego Rivera & Frida Kahlo Museums Trust. Av. 5 de Mayo No. 2, col Centro, alc. Cuauhtemoc, c.p. 06000, Ciudad de México”.

Intens Mexico is een tentoonstelling met een veelzijdige beeldtaal en symboliek. We maken kennis met een variëteit aan symbolische, soms zelfs karikaturale figuren die geportretteerd worden in een onbevangen, expressieve stijl en zien gepassioneerde en vitale kunst, die deels geworteld is in oude tradities. Maar ook satirische benaderingen van nationalisme en een kritische blik op het vermengen van culturele identiteit ontbreken niet.

Hoofdfoto: Olga Costa La vendedora de frutas 1951 

De tentoonstelling Intens Mexico is te zien tot en met 29 maart 2020.

OPENINGSTIJDEN
Dinsdag t/m zondag: 11:00 – 17:00 uur

Het evenement is afgelopen.

Datum

11 okt 2019 - 29 mrt 2020
Verlopen!

Meer informatie

Website
Cobra Museum - Amstelveen

Locatie

Cobra Museum - Amstelveen
Sandbergplein 1, 1181 ZX, Amstelveen

2 thoughts on “Intens Mexico: politiek, identiteit, seks en dood

  1. Was hier voor Mexicaans feest Dia el Muerto, vast verkeerd gespeld, maar was super. Heb onwijs genoten van de sfeer. Helaas geen toegang tot de collectie, maar desalniettemin een top avond

  2. **** (4 sterren)(user review)
    Indrukwekkende expositie: “Intens Mexico”. De expositie was onderverdeeld in 4 onderdelen; politiek, identiteit, de dood en sex. Aan de hand van schilderijen, handwerk, planten en sculpturen kregen we een mooie indruk van de Mexicaanse cultuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
error: Alert: Content is protected !