Moderne meesters uit de collectie Reinhold De Wilde

Moderne meesters uit de collectie Reinhold De Wilde

Teylers Museum presenteert een bijzondere selectie werken op papier uit de privéverzameling van grafisch kunstenaar Nono Reinhold en haar echtgenoot Edy de Wilde, oud-directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam. In Parijs – New York – Amsterdam: moderne meesters uit de collectie Reinhold De Wilde zijn etsen, zeefdrukken en tekeningen van Nono Reinhold zelf en kunstenaars uit haar kennissenkring onder wie Roy Lichtenstein, Niki de Saint Phalle, Armando en Sol LeWitt te zien. De tentoonstelling is tot en met 1 maart 2020 te zien in het Prentenkabinet van Teylers Museum.

Nono Reinhold: in het hart van de kunstwereld

Nono Reinhold (1929) bracht haar lange carrière door in het hart van de kunstwereld. In de hoofdsteden van de 20ste-eeuwse moderne kunst leerde zij vele kunstenaars kennen. Met sommigen werkte zij samen.

Een groot deel van de werken uit hun verzameling kreeg het echtpaar van de kunstenaars zelf. De persoonlijke boodschappen op enkele werken getuigen hiervan, zoals op de houtskooltekening van Willem de Kooning (“To Nono with love, Bill”). Achter bijna alle werken zit een verhaal – van de reizen, de ontmoetingen en de vriendschappen die Reinhold en De Wilde meer dan veertig jaar lang met deze kunstenaars onderhielden.

Stichting Reinhold De Wilde

Teylers Museum verzamelt vanaf het eerste begin, eind achttiende eeuw, eigentijdse kunst op papier, met als doel zo de levende kunst te stimuleren. De door Nono Reinhold en Edy de Wilde samengebrachte werken op papier zijn sinds 1998 ondergebracht in Teylers Museum in de Stichting Reinhold De Wilde. De werken vervullen een belangrijke rol in de collectie twintigste-eeuwse etsen, zeefdrukken en tekeningen van Teylers Museum. Niet alleen tonen ze de rijkdom van de moderne kunst in volle breedte, maar het zijn ook getuigen van het bewogen leven van Nono Reinhold en Edy de Wilde middenin de internationale kunstwereld van die periode.

Een film van Andrea Müller-Schirmer en Claire Pijman, muziek: Akiko Mik, geluidsmixage: Hugo Dijkstal, kleurcorrectie: Laurent Fluttert © 2019 Stichting Docu Shot

Teylers Magazijn

Bij de tentoonstelling verschijnt een speciale editie van Teylers Magazijn, geschreven door kunstcriticus, schrijver en tentoonstellingsmaker Hans den Hartog Jager. Teylers Magazijn is het tijdschrift van Teylers Museum en is verkrijgbaar à € 4,95 in de museumwinkel.

OPENINGSTIJDEN
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m vrijdag: 10:00 – 17:00 uur
Zaterdag – zondag: 11:00 – 17:00 uur

Het evenement is afgelopen.

Datum

05 okt 2019 - 08 mrt 2020
Verlopen!

Meer informatie

Website
Teylers Museum - Haarlem

Locatie

Teylers Museum - Haarlem
Spaarne 16 - Haarlem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
error: Alert: Content is protected !