Romanovs in de ban van de ridders

Romanovs in de ban van de ridders

Beleef dit unieke verhaal van tsaren en ridders. Ruim 250 objecten uit de Europese middeleeuwse kunstcollectie en het Arsenaal van de Hermitage St.-Petersburg, voor het eerst samen in Nederland, vertellen over de middeleeuwen, met ridders en jonkvrouwen, hoofse liefde en toernooien, en de revival daarvan aan het Russische keizerlijke hof. Op deze pagina vind je verhalen uit deze tentoonstelling en beelden van de bijzondere collectie.

Een echte familietentoonstelling

Het avontuurlijke verhaal van Romanovs en Ridders is er voor het hele gezin. Van adembenemende kunst van bekende meesters als Hugo van der Goes tot een spannende speurtocht met hoorspel, voor kinderen vanaf 7 jaar. Ook is er een hashtag-tour waarin televisiepersoonlijkheid Tim Hofman enkele spraakmakende topstukken verbindt met populaire thema’s van nu. Geschikt voor jongeren vanaf 15 jaar. En voor 15-24 jarigen is er de Grand Art Game, met quizzen over de middeleeuwen en ridders. Maar bovenal is de tentoonstelling een beleving vol epische ridderavonturen, romantische jonkvrouwen en zeldzame kunstschatten die straks voor het eerst in Nederland te zien zijn.

Harnassen!

Voor de avontuurlijke ridder in jezelf: een spannende toernooi-opstelling met prachtige harnassen en paarden. In de tentoonstelling zijn zo’n twintig volledige harnassen en veel oude wapens te zien, die straks spectaculair worden geëxposeerd in een ware ridderwereld. Bijzonder zijn het harnas van keizer Karel V en een uniek zestiende-eeuws harnas dat speciaal voor tsaar Nicolaas I. Hij droeg het ooit tijdens een hilarische re-enactment, waarbij van alles fout ging en iedereen dubbel lag van het lachen.

 

 • 00

  dagen

 • 00

  uren

 • 00

  minuten

 • 00

  secondes

Datum

19 nov 2020 - 09 jan 2022
Nu bezig...

Meer informatie

Website Museum
Hermitage - Amsterdam

Locatie

Hermitage - Amsterdam
Amstel 51 - Amsterdam

3 thoughts on “Romanovs in de ban van de ridders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
error: Alert: Content is protected !