Say It Loud

Say It Loud

“Het Bonnefanten is solidair met iedereen die in Nederland en wereldwijd vreedzaam demonstreert tegen racisme en discriminatie.”

SAY IT LOUD is een internationale groepstentoonstelling met hedendaagse kunstenaars die zich in hun werk verhouden tot onderwerpen die samenhangen met diversiteit, het koloniale verleden, de beeldvorming of de interpretatie hiervan.

De kunstenaars in deze tentoonstelling hebben uiteenlopende praktijken. Ze werken in verschillende media, van schilderkunst tot performance en van sculptuur tot videokunst. Allen hebben zij hun eigen speerpunten: hun werk raakt aan beeldvorming, migratie, diaspora, slavernij, vrouwenemancipatie, structurele economische en sociale uitbuiting, religie en oorlog. Wat hen verenigt is hun gezamenlijke wens de (kunst)historische canon te verbreden en diversifiëren.

Saar_Betye - Sunnyland.jpg

De kunstenaars kijken, veelal vanuit persoonlijke blik, terug op hoe de koloniale geschiedenis hen en de wereld om hen heen gevormd heeft. Hun persoonlijke ervaringen verbinden ze aan grotere gebeurtenissen en processen, zoals slavernij, institutioneel racisme en seksisme, en beeldvorming. Ze onderzoeken hoe identiteit wordt gevormd en verbreden de canon met een rijke beeldtaal en scala aan (onderbelichte) verhalen.
Foto-239.jpg

SAY IT LOUD maakt deel uit van het samenwerkingsverband Musea Bekennen Kleur, waarin Nederlandse musea onderzoek doen naar vraagstukken rondom diversiteit en inclusie binnen de museale sector. De insteek van de samenwerking binnen Musea Bekennen Kleur betreft niet slechts de zichtbare activiteiten maar gaat juist over aandacht voor het gezamenlijke proces.

Joseph_Kahlil_BLKNWS_Installation_View_.jpg

Kahlil Joseph’s video-installatie BLKNWS is onderdeel van deze tentoonstelling. Meer informatie over BLKNWS is hier te vinden.
SAY IT LOUD
Beeld: Brian Elstak (illustratie), Serana Angelista (grafisch ontwerp)

ONTDEK DE COLLECTIE

SAY IT LOUD

Deelnemende kunstenaars: Kent Chan, Brian Elstak, Quinsy Gario, Ni Haifeng, Raquel van Haver, Hans van Houwelingen, Alle Jong, Kahlil Joseph, Patricia Kaersenhout, Kerry James Marshall, > Klik hier.

Het evenement is afgelopen.

Datum

29 nov 2020 - 18 apr 2021
Verlopen!
Bonnefanten Museum - Maastricht

Locatie

Bonnefanten Museum - Maastricht
Website Museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
error: Alert: Content is protected !