Ludwig Volbeda – Fabelwezens in een fantastische wereld

Ludwig Volbeda – Fabelwezens in een fantastische wereld

Tekeningen, schetsen en beeldverhalen van fabelachtige wezens, fabuleuze dieren en fantastische landschappen van Ludwig Volbeda zijn te zien vanaf 9 november tot 22 maart 2020.

De Watals

“Op mijn schoot ligt een schetsboek. Een lijntje op papier. Is dat lijntje een horizon? Ik zet een streepje op de eerste lijn. Is dat nu een mens in de verte? Wat als ik nu stippen zet. Sneeuwt het?”Deze gedachten komen van de Watals, het diertje dat in het hoofd van kunstenaar Ludwig Volbeda leeft. De Watals spint tevreden bij een goed idee of bij een geslaagde tekening. Maar het is ook de Watals die hondsdol kan worden. Dan blijft hij rondjes lopen met één gedachte in zijn bek.

Ludwig Volbeda

Ludwig Volbeda (Oosterhout, 1990) studeerde illustratie aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Breda. Zijn illustraties in het kinderboek Fabeldieren (Floortje Zwigtman, 2017) werden bekroond met de prestigieuze Gouden Penseel prijs. Hij woont en werkt vanuit zijn thuisstudio in Amsterdam. Het liefst vult hij zijn muren en notitieboekjes met minuscule aantekeningen, tekeningetjes, schetsen en beeldverhalen. Hij heeft een voorliefde voor ontheemde mensen in weidse landschappen, fantasiewezens en vreemde figuren. Alles in detail, alles klein en precies.
Volbeda wil met jou onderzoeken of je ook een Watals in je hoofd hebt. Misschien word je wel eens dol van hem? Maar voer hem toch maar en verzorg hem goed, want niets is zo verdrietig als een Watals die zich niet meer wakker laat maken. Als een lijntje maar een lijntje blijft en een stipje een punt.
 
Ludwig Volbeda, Japan – Yokaiparade

Workshops met Ludwig Volbeda

Bij de tentoonstelling geeft Ludwig Volbeda in het atelier van Studio C speciale illustratieworkshops voor kinderen van 5-12 jaar op zondag 24 november 2019 en donderdag 20 februari 2020. Ook voor volwassenen volgen er workshops met Volbeda.

OPENINGSTIJDEN
Dinsdag t/m zondag: 11:00 – 17:00 uur

Het evenement is afgelopen.

Datum

01 jan 2020 - 22 mrt 2020
Verlopen!

Meer informatie

Website
Museum Kranenburgh - Bergen

Locatie

Museum Kranenburgh - Bergen
Hoflaan 26 - Bergen (NH)

One thought on “Ludwig Volbeda – Fabelwezens in een fantastische wereld

  1. Eindeloos ontdekken! Veel details. Wat een tijd zal erin zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
error: Alert: Content is protected !