The Making of Modern Art 

The Making of Modern Art 

In de periode 2017 – 2021 organiseert het Van Abbemuseum een serie tentoonstellingen en projecten met de eigen collectie. De tentoonstelling The Making of Modern Art op de begane grond van het collectiegebouw – ontwikkeld in samenwerking met het Museum of American Art, Berlijn – is hier onderdeel van. Deze presentatie integreert moderne meesterwerken uit de Van Abbe-collectie, zoals Mondriaan, Picasso, Sol LeWitt, Kandinsky en Leger, in een experimentele ‘making of’ van de klassieke canon van moderne kunst. In een serie bijzondere stijlkamers laat de tentoonstelling zien welke rol musea, uitzonderlijke verzamelaars en invloedrijke tentoonstellingen hebben gespeeld bij de formatie van de moderne canon, die ook de basis vormt voor de collectie van het Van Abbemuseum. De tentoonstelling maakt ook duidelijk op welke manier moderne kunst onderdeel is van de bredere moderne wereld met haar technologische vooruitgang, maar ook met haar duistere koloniale kanten. 

De acht zalen in de tentoonstelling zijn ingericht als verschillende stijlkamers waarin een setting uit een bepaalde tijd of van een bepaalde locatie is nagebouwd. Hierdoor krijgen bezoekers steeds een ander perspectief waarmee de logica en het ontstaan van het verhaal over de moderne kunst duidelijk wordt gemaakt. De tentoonstelling zorgt voor een frisse blik op moderne kunst.

In de collectiepresentatie zijn vijftien multizintuiglijke interventies te ervaren, waarmee kunst wordt vertaald naar verschillende zintuigen. Dit is onderdeel van het Multisensory Museum. Meer informatie over het Multisensory Museum vind je hier.

Hoofdbeeld: Piet Mondriaan, Composition en blanc et noir II, 1930. Collection Van Abbemuseum, photo Peter Cox

Het evenement is afgelopen.

Datum

01 - 03 jan 2020 - 2021
Verlopen!

Meer informatie

Website museum
Van Abbemuseum - Eindhoven

Locatie

Van Abbemuseum - Eindhoven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
error: Alert: Content is protected !