Frank Sinatra & Mondriaan

Velen kennen de Amerikaanse zanger Frank Sinatra van de wereldhit ‘I did it my way‘. Weinig weten dat de zanger het heerlijk vond om te schilderen in zijn vrije tijd. Voor één van zijn kunstwerken liet de wereldster zich inspireren door Piet Mondriaan. Zijn schilderij zonder titel uit 1991 heeft hij geheel gemaakt de ‘Mondriaan Way‘. Recent werd het schilderij naar de veiling gebracht. Sotheby’s bood het aan met een geschatte waarde van 10.000 – 15.000 USD. De uiteindelijke opbrengt was een whopping 100.000 USD.

Bovenstaande illustreert hoe groot de invloed van de Nederlandse schilder Piet Mondriaan (1872-1944) was en nog steeds is. Iets waar we als klein landje trots op mogen zijn!

Collectie Mondriaan

Wist je dat het Kunstmuseum in Den Haag de grootste collectie Mondriaans ter wereld heeft? Lees hier meer over de permanente tentoonstelling van Mondriaan bij het Kunstmuseum in Den Haag.

Linda

Linda

Ik ben Linda, een enthousiaste beginnende vrijwilliger. Ik neem je mee langs diverse musea en kunstwerken. Leuk als je me volgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
Menu
Close
error: Alert: Content is protected !