Geke Steenmetz

Geke Steenmetz

Geke Steenmetz is geboren te Barneveld in 1956. Tekenen deed ze graag. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat ze koos voor een tekenopleiding.

Zij volgde opleidingen aan de Grafische School te Utrecht en de Kunstacademie St. Joost te Breda, richting schilderen. Zij werkte lange tijd als grafisch vormgever en hield zich tegelijkertijd bezig met het vervaardigen van keramiek. Uiteindelijk miste ze daarin het werken met kleur en pakte wederom het penseel op en begon weer te schilderen.

De afgelopen 20 jaar heeft zij zich volledig professioneel bezig gehouden met de ontwikkeling van haar eigen schilderijen en tekeningen.

Geke Steenmetz schildert voornamelijk olieverfschilderijen, realistisch en impressionistisch, waarbij mensen en hun omgeving een steeds grotere rol gaan spelen. Zij maakt veelal vrij werk, maar kreeg door de jaren heen ook diverse opdrachten. De afgelopen 8 jaar gaf ze ook schilder- en tekenles in pastelkrijt.

Portretten, zeeschilderingen, landschappen met daarin mens en dier, interieur en stadsleven, zijn haar favoriete thema’s die eindeloos blijven boeien en haar stimuleren tot het maken van een nóg beter schilderij. Vaak zijn het periodes waarin een thema uitgediept wordt, afhankelijk van het seizoen. Steeds vaker schildert ze buiten (en plein-air). Buiten werken vindt ze weliswaar moeilijker, maar ze vindt dat je de kleuren en de sfeer beter beleeft. Middels olieverfschetsen en foto’s worden de schilderijen thuis in haar atelier afgemaakt.

Zij streeft ernaar het spel van kleur, het sferische licht en schaduw te vangen op het doek. De schoonheid van het alledaagse, de seizoenen en de verschillende tijdstippen van de dag, mist, tegenlicht, ochtend- en avondlicht etc. bieden haar een bron van inspiratie. De koe is en blijft al voor lange tijd haar geliefd schilderonderwerp, maar ook andere dieren boeien haar.

In haar portretopdrachten probeert ze iemands karakter te ‘pakken’. Ondeugende ogen of juist die iets verlegen blik. De geportretteerde zal altijd goed lijken.

Haar vermogen scherp waar te nemen gaat samen met jarenlange schilderervaring.

Contact
Geke Steenmetz
Bakemastraat 2
3822 WJ Amersfoort
www.geke-steenmetz.nl

Alles over Geke Steenmetz

error: Alert: Content is protected !