Get Social #1 New Years Special

Wat doen de kunstenaars op social media? Je ziet het in de social rubriek ‘Get Social’. Geen halszaken, maar toch fijn dat je erover kunt meepraten.

Claudy Jongstra

Mensen die het werk van Claudy Jongstra zien, kunnen zich vaak niet inhouden. De zachte schapenwol geverfd in schitterende, natuurlijke kleuren is onweerstaanbaar. Claudy Jongstra woont en werkt in het Friese dorpje Spannum. In de ververij, naast haar woning, staan grote ketels vol borrelende kleurstof waarin schapenwol wordt geverfd. Alles puur natuur: de kleuren worden met ambachtelijke recepten uit organische grondstoffen gemaakt. Voor Amsterdam Public Library OBA heeft Claudy Jongstra weer een prachtig kunstwerk gemaakt met wol van de Drentse Heath Schaap.

Alles over Claudy Jongstra

Guido van der Werve

Goed voornemen, volg Guido. Volg Guido op Instagram. Guido is een extreme duursporter en uitzonderlijk fit. In zijn overrompelende kunstwerken trotseert hij de elementen urenlang. Daarbij hanteert hij een gezond dieet.

View this post on Instagram

Composing necessities.

A post shared by Guido van der Werve (@guidovanderwerve) on

Alles over Guido van der Werve

Carla van de Puttelaar

Carla van de Puttelaar is bekend van haar portret van Astrid Holleeder. Voor The New Yorker maakte zij een portret van Astrid Holleeder. Daarvoor moest Astrid onherkenbaar blijven, want er waren sinds haar kindertijd geen portretten van haar bekend. Die anonimiteit is in tegenspraak met een regulier portret, waar juist herkenbaarheid voorstaat. Voor dit werk ontving zij de Zilveren Camera 2018 1e prijs: personen in het nieuws. Nu is zij jurylid voor de PORTRAITS – Hellerau Photography Award. De opening is 20 februari in Dresden.

Alles over Carla van de Puttelaar

Casper Faassen

Casper Faassen is beeldend kunstenaar, die fotografie gebruikt als basis om tot een andere kunstvorm te komen. ‘Meer dans!’, dat is het goede voornemen van Casper Faassen voor 2020.

Alles over Casper Faassen

Steven Bouwens

Steven Bouwens binnenkort op tv. Voor dit programma wordt hij geïnterviewd en verteld hij hoe een kunstenaar omgaat met talent, ontwikkeling, tegenslag en succes.

Alles over Steven Bouwens

Daan Roosegaarde

Daan Roosegaarde is niet alleen bekend om zijn kunst. Hij schopt het ook ver in de media met zijn uitspraken. Zijn befaamde ‘Jezus, wat zijn we aan het zeiken‘ galmt nog bij ons allen na. Nu komt hij met een nieuwe oneliner ‘home is where the laptop is‘. Daar zijn we het helemaal mee eens Daan!

View this post on Instagram

home is where the laptop is

A post shared by Daan Roosegaarde (@daanroosegaarde) on

Alles over Daan Roosegaarde

David Bade

Kunstenaar David Bade woont en werkt in Curaçao en Nederland. Zijn kunstwerk in Heerlen viel in de nieuwjaarsnacht ten prooi aan vuurwerkvandalisme en brandde af. Gelukkig heeft hij er een nieuw publiekelijk werk bij in Den Haag.

Alles over David Bade

Erwin Olaf

Erwin Olaf wordt op straat uitgescholden.

Topfotograaf Erwin Olaf viert dit jaar zijn zestigste levensjaar. De afgelopen jaren stockeerde hij zijn publiek vaak met controversiële, soms homo-erotische foto’s. Hij heeft zichzelf weleens ‘een boze man’ genoemd, die fel strijdt tegen discriminatie, lompheid en pesten. Hieronder vertelt Olaf dat hij wordt uitgescholden op straat vanwege zijn homoseksualiteit: “In Amsterdam is het moeilijk om hand in hand te lopen.”

Alles over Erwin Olaf

Mark Manders

Mark Manders scoort goed in New York. Mark Manders is een Nederlandse beeldend kunstenaar. Als je vanaf de Dam het Rokin oploopt, kom je daar een prachtig beeld van hem tegen. Twee mensenhoofden die met de achterhoofden aan elkaar vastzitten. Zijn werk is ook veel getoond op nationale en internationale tentoonstellingen en bevindt zich in tal van internationale collecties. Recent heeft hij opdrachten in New York mogen uitvoeren. Hij schijft dan ook ‘Three New York highlights this year: MoMa, Central Park, Tanya Bonakdar Gallery’.

Alles over Mark Manders

Patricia Kaersenhout

Weer een expositie van Patricia Kaersenhout. Ditmaal geen diner, zoals bij haar recente tentoonstelling Guess Who’s Coming to Dinner Too? Wel is er aan eten gedacht, maar in de vorm van ‘Food for thought‘. 

View this post on Instagram

For the 11th Global / Borderless Caribbean series, presented by the Haitian Cultural Arts Alliance and part of the ArtBasel VIP program, three major exhibitions will be featured in the center of Little Haiti. You are invited to join us at our opening receptions during Miami Art Week. The Visual Life of Social Affliction Organized by Small Axe Curated by David Scott and Erica Moiah James PhD Dec. 6th, 2019 – Feb. 29th, 2020 Little Haiti Cultural Complex Gallery 212-260 NE 59th Terrace, Miami FL 33137 Opening reception with artists and curators: Friday Dec. 6th, 2019, 10am-2pm Miami Art Week gallery hours: Friday – Sunday, 1-6pm Hours Dec. 9th – Feb. 29th: Monday – Friday 10am-9pm, Saturday 10am-4pm, Sunday closed How might art capture the destructive impact of dominating powers on the lives of Caribbean people? Rather than focus on the pretty, presentable, and picturesque aspects of Caribbean histories and life, The Visual Life of Social Affliction brings together the work of ten global Caribbean artists whose practices reach below the surface of prevailing narratives and tourism-focused visualities, to plumb the depths of violence that have fueled and continue to impact Caribbean formation and reformation: Native genocide, African slavery, Indian indenture, plantation economies, piracy, forces of empire and colonialism, neo-colonialism and neoliberalism. My work Food for thought is part of this show. Thanks @remy.jungerman for visiting the show in Miami andf for sending me the pictures🙏🏽💎

A post shared by Patricia Kaersenhout (@patriciakaersenhout) on

Alles over Patricia Kaersenhout

Roos van der Meijden

De Scherpenzeelse Roos van der Meijden is realistisch schilder met klassieke kenmerken in haar werk. Ze is de eerste dorpsdichter van Scherpenzeel en gaat allerlei gebeurtenissen in haar woonplaats met gedichten en verhalen beschrijven. De gemeente heeft haar aangesteld voor de komende twee jaar.

Alles over Roos van der Meijden

Hermanders

Rik Hermans, alias Hermanders deed vorig jaar ook mee aan het Pollution Art Project in Wijk aan Zee. Bij de Zwaanstraat (bij de stenen trap) was zijn kunstwerk van afval te zien. Dit jaar doet hij weer mee. De materiaalkeuze lijkt dit jaar op plastic gevallen.

Alles over Rik Hermans

Parry Bruin

Parry Bruin is langzaam maar gestaag de Nederlandse kunstscene aan het veroveren. Hij deelt de vreugde van zijn eerste expositie op Instagram.

Alles over Parry Bruin

Erik van Ommen

Tekenaar, schilder en graficus Erik van Ommen is nog maar net terug uit Zuid-Spanje, waar hij bijna drie weken lang, bij de Straat van Gibraltar, ongelooflijk veel vogels heeft bewonderd en op het doek heeft gezet. Nu staat hij in het zonnetje door een bezoek van RTV-Drenthe. Benieuwd geworden naar Erik van Ommen? Binnenkort heeft hij een lezing bij het Drents Museum.

Alles over Erik van Ommen

Bram Reijnders

Bram Reijnders noemt zichzelf een Pop-Art kunstenaar. De kunstenaar groeide op in Venray en ontpopte zich tot ware wereldburger. In zijn werk mixt hij culturen en maakt hij opvallende vormen van aanplakbiljetten. Leuk weetje: hij was te zien in de laatste aflevering van ‘Keeping up with the Kardashians, The Art of Prank’. En is ook geen onbekende van de BN’ers.

Alles over Bram Reijnders

Isabella Werkhoven

Isabella Werkhoven te zien op PAN Amsterdam.

Isabella Werkhoven is meerdere malen genomineerd en ze was te zien met Jeroen Krabbé op televisie al schilderend op zoek naar het geheim van Vincent van Gogh. Schitterend nieuw werk van haar is nu te zien op PAN Amsterdam, in stand 64. Op de afbeelding: To Hear The Grass Grow #2 | 2019 | 120 x 120 cm | olieverf op linnen.

Alles over Isabella Werkhoven

Jan Eric Visser

Oude kranten, folders én alles uit eigen vuilniszak dat niet kan bederven. Jan Eric Visser maakt er beelden van die eruit zien alsof ze gemaakt zijn van brons of steen. Zijn werk is te zien in de tentoonstelling De vuilniszak als muze in het Stedelijk Museum in Schiedam van 11 januari – 22 maart.  Krant Trouw schreef er een artikel over.

Alles over Jan Eric Visser

Atelier van Lieshout

Het meest besproken kunstwerk van Atelier van Lieshout is de Domestikator (2015). Domesticatie (Latijn domus, huis) is het proces van genetische verandering bij dieren en planten onder invloed van de mens. Dit kunstwerk lijkt echter sterk op een baasje die het met zijn hond doet. Het kunstwerk werd in 2017 wereldbekend toen het Parijse Louvre het kunstwerk weigerde wegens de vermeende pornografische uitstraling. Sinds 2019 heeft het kunstwerk een nieuw onderkomen nabij het strand van IJmuiden. Het werk heeft ook onder de bewoners van IJmuiden voor de nodige opschudding gezorgd. Atelier van Lieshout reageerde eerder op alle commotie: “Ik ben blij dat de bezoekers de kans krijgen om dit werk te ervaren en heb er vertrouwen in dat de discussie gevoerd kan blijven worden over hoe de mens grip probeert te krijgen op de wereld en de complexiteit hiervan.” Spraakmakend, dat is Atelier van Lieshout zeker.

Lees hier de recensie van RK&C

Alles over Atelier van Lieshout

Remy Jungerman

Voor deze in Suriname geboren beeldend kunstenaar, Remy Jungerman, was 2019 een goed jaar. Recent verscheen in het nieuws dat de nieuwe directeur van het Stedelijk Museum, Rein Wolfs zijn werk heeft aangekocht. Van deze kunstenaar gaan we nog veel horen.

Alles over Remy Jungerman

Tjalf Sparnaay

Tjalf Sparnaay is een Nederlandse kunstenaar die super realistische schilderijen maakt. Zijn tentoonstelling Delicious Paintings is momenteel te zien bij Museum Jan in Amstelveen.

Alles over Tjalf Sparnaay

Paula

Paula

Ik ben Paula. Kunst is voor mij een hobby. "Een hobby die het korte leven de moeite waard maakt.” Leuk als je mij volgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
Menu
Close
error: Alert: Content is protected !