Get Social #2

Wat doen de kunstenaars op social media? Je ziet het in de social rubriek ‘Get Social’. Geen halszaken, maar toch fijn dat je erover kunt meepraten.

Florentijn Hofman

Kunstenaar Florentijn Hofman houdt van groot. Hij is vooral bekend van zijn metershoge gele badeenden en recentelijk werd een reusachtig kunstwerk van hem geplaatst in NEMO. Is deze beer zijn nieuwste kunstwerk? Het is groot, het is FUN!

Alles over Florentijn Hofman

Ans Markus

Ans Markus was gister te zien in het tv-programma 100 jaar jong van Gordon. Gordon bezocht het echtpaar Jaap en Jeanne, 72 jaar getrouwd, die hem het geheim van een goed huwelijk vertelde. Daarna ging Jaap met de presentator naar zijn idool, kunstenaar Ans Markus. Ans Markus is al jaren gelukkig getrouwd met Wybe Tuinman. Maar slechts weinigen weten dat de kunstenares niet altijd zo happy was. Ze trouwde op haar twintigste, nadat ze ongepland zwanger was geraakt. Een paar jaar geleden vertelde ze dat ze in die periode werd geslagen door haar eerste man. Het huwelijk duurde tien jaar. ‘Nadien had ik geen gevoel van eigenwaarde meer.’ In haar boek Maskers af is ze openhartig over haar ervaringen. Met dit schilderij roept ze op tot ‘verdraagzaamheid’.

View this post on Instagram

Verdraagzaamheid

A post shared by Ans Markus (@ans.markus) on

Alles over Ans Markus

Ravian Derrière

Ontmoet de grootste billenman van Nederland. Kunstenaar Ravian Derrière, de man met de baan waar iedere man van droomt. Hij speurt naar vrouwenbillen, hij kijkt naar vrouwenbillen, hij bestudeert vrouwenbillen en uiteindelijk maakt hij kunst van vrouwenbillen. In 2019 werd hij geïnterviewd door PowNews. zie hier.

Alles over Ravian Derrière

Viviane Sassen

Viviane Sassen is een Nederlands modefotografe. Ze verkent grote thema’s als de dood, moederschap en vrouwelijkheid. Dat doet ze met veel kleur en af en toe een schalkse knipoog. Ze maakt momenteel onderdeel uit van de Tokyo 2020 Official Art Posters Exhibition. De Olympische Zomerspelen van de XXXIIe Olympiade worden in 2020 gehouden in de Japanse hoofdstad Tokio. Een mooie aanvulling van het portfolio van Viviane Sassen, dat overigens vol staat met ander prachtig werk. In een eerder interview gaf ze aan ‘Ik vind het het fijnst om werk te maken als ik op reis ben. Dan functioneren mijn zintuigen anders.’ We zijn daarom erg benieuwd naar de onthulling van de officiële poster Tokyo 2020 tijdens de expositie.

Alles over Viviane Sassen

Joseph Klibansky

Deze jonge miljonair kunstenaar Joseph Klibansky lijkt onderweg naar Las Vegas. Joseph Klibansky werd aanvankelijk door zijn korte loopbaan niet serieus genomen door de traditionele kunstwereld, maar desondanks wist hij te scoren. In 2017 werd zijn werk tentoongesteld in Museum de Fundatie. Zijn werk reist de hele wereld over en zijn eerste solo expositie in China is een feit.

Alles over Joseph Klibansky

Saskia Boelsum

Nederlands fotografe Saskia Boelsums werd recentelijk uitgeroepen tot kunstenaar van het jaar 2020. Zij is voornamelijk gespecialiseerd in het maken van landschapsfoto’s. ‘Ik ben een beeldend kunstenaar met een fototoestel’ zegt Saskia Boelsums over haar benadering van de fotografie.  Op Instagram is geregeld werk van haar te vinden. Ook nu weet ze Instagram weer te verrassen met een prachtige foto van Nieuw-Schoonebeek.

View this post on Instagram

Nieuw – Schoonebeek

A post shared by Saskia Boelsums (@saskiaboelsums) on

Alles over Saskia Boelsums

Claudy Jongstra

Wolkunstenaar Claudy Jongstra heeft in samenwerking met Viktor & Rolf en Museum van Busleyden een Back to Black thema samengesteld. Voor de kleur van de stoffen maakt ze gebruik van het Burgundian Black. En als je denkt ‘het is meer Blue dan Black’, dat klopt. Er is gebruik gemaakt van een natuurlijk kleuringsproces. Dit kleuringsproces is het thema achter Back to Black. Breng een bezoek Museum van Busleyden (21 juni 2021) om alles te weten te komen over Back to Black. Naast de zaal die volledig gewijd is aan Back to Black kom je ook twee andere parels tegen. Drie zwarte mantels van Viktor&Rolf uit hun Spiritual Glamour collectie en in de trappenhal hangt het werk Foundations of Black (2019) van Studio Claudy Jongstra.

Alles over Claudy Jongstra

Tim

Tim

Ik ben Tim. Vrijwilliger bij RK&C. Leuk als je ons volgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
Menu
Close
error: Alert: Content is protected !