Henkjan Sanderman

Henkjan Sanderman

Henk Jan Sanderman is kunstschilder te Hulshorst. In 2013 ging bij hem het roer om. Twee ingenieurstitels en twaalf jaar marketingervaring in een commerciële omgeving, brachten hem niet waar hij wezen moest. Daarom staat hij nu een dag in de week voor een gelukkige klas in het basisonderwijs en de rest van de tijd staat hij achter de schildersezel. Zijn ideale combinatie tussen sociale interactie en creëren, een echte “Meesterschilder”.

In 2014 was Henk Jan deelnemer aan het televisieprogramma “Sterren op het Doek” en maakte hij een portret van Seth Gaaikema. In 2015 werd hij gevraagd voor het finale-seizoen van “Sterren op het Doek”, waarbij Omroep MAX de beste kunstenaars  van de afgelopen negen seizoenen liet terugkeren. Henk Jan mocht een portret maken van Ria Bremer en zij koos uiteindelijk voor het portretschilderij dat Henk Jan had gemaakt.

Na de ervaring die hij heeft opgedaan bij het maken van portretschilderijen in het onder de knie krijgen van zeer realistisch schilderen heeft hij zich toegelegd op het maken van iets wat dicht bij zijn hart ligt, humoristisch werk. Zijn werk is Humoristisch Hyperrealisme, waarbij Henk Jan zijn voorwerpen zeer gedetailleerd afzet tegen een zwart/witte achtergrond.

https://www.instagram.com/p/CCVcmtwHNSg/?utm_source=ig_web_copy_link

Contact
henkjan.sanderman@hotmail.com
www.sanderman.nl

RT Gallery Rozendaal
www.artgalleryrozendaal.com

Galerie Montulet – Den Haag en Gouda
www.galeriemontulet.nl


error: Alert: Content is protected !