Frans Hals Museum

Het Frans Hals Museum kent twee uiterste polen: de internationaal vermaarde collectie 17e-eeuwse kunst uit Haarlem, de bakermat van de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw – met Frans Hals als pater familias. Daarnaast de collectie met actuele kunst uit de 20e en 21e eeuw, met focus op cutting edge werk van toonaangevende hedendaagse kunstenaars. 

Zien?

Frans Hals Museum
Groot Heiligland 62
2011 ES Haarlem
franshalsmuseum.nl

Hoofdbeeld: Frans Hals musem

3 thoughts on “Frans Hals Museum

  1. Mooi museum. Klein en niet zo druk als het Rijksmuseum in Amsterdam. Hier kan je nog rustig naar topschilderijen van Hollandse / Haarlemse schilders kijken. Ruim opgezet in een schitterende gebouw. Video over Frans Hals is aan te raden. Gebouw en omgeving is ook erg mooi. Zeker een aanrader.

    Met de entreeticket kan je ook naar de Frans Hals Hal aan de Grote Markt. De wandeling er naar toe is leuk maar dat museum is geen bezichtiging waard.

  2. **** (4 sterren)(user review)
    Prachtig oud gebouw op unieke lokatie in de oude binnenstad. Goede uitleg via audiovisuele media over de schilderkunst. Veel te zien ook aan gebouw en constructie.
    Leuk restaurant. Van buiten zie je niet dat het best wel groot is.

  3. In een prachtvol historisch pand in een romantische omgeving een ode ode aan de Haarlemse schilderkunst met Frans Hals als belangrijke leidraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
error: Alert: Content is protected !