Van Gogh Museum

Stap in Van Goghs wereld! Ontdek in het museum de grootste Van Gogh-collectie ter wereld. Naast de werken van Van Gogh, bezit het museum ook een collectie werken van andere belangrijke 19e-eeuwse kunstenaars, zoals Paul Gauguin, Henri de Toulouse-Lautrec en Claude Monet. Ook zijn er zo’n vijfhonderd Japanse prenten die Vincent van Gogh en zijn broer Theo verzamelden in het museum te zien.

Online

Je kunt het museum online bezoeken. Klik hier voor een virtuele tour.

Zien?

Van Gogh Museum
Paulus Potterstraat 7
1071 CX Amsterdam
vangoghmuseum.nl

Hoofdbeeld: Foto: Jan Kees Steenman. Credits: Van Gogh Museum.

5 thoughts on “Van Gogh Museum

 1. ⭐⭐⭐⭐
  Wauw wat een museum. Nu weet ik waarom ik die toeristen zie met een doosje van het van Gogh museum. Een aanrader om zelf ook een kijkje te gaan nemen. Prachtige kunstwerken.

 2. **** (4 sterren) (user review)
  Na een plezierig en gastvrij bezoek aan het Rijksmuseum en Stedelijk museum die dag hebben we een kater overgehouden aan de entree van het Van Gogh museum. Met een museumkaart zou het met een scan voor elkaar moeten zijn. Maar nee: in de rij staan, moeilijk intoetsen voor tijdslot, weer in een rijtje voor museum, toegangsbewijs en museumkaart gescand( in de juiste volgorde!), in de hal zijn aanwijzingen niet duidelijk, de uitgang vinden ook niet. Het personeel is uiterst koel, kortaf en ongastvrij. Klap op de vuurpijl: ik mocht geen foto’s nemen wat bij alle musea mag. Reden: dan staat u anderen in de weg ER STOND NIEMAND IN DE ZAAL want het museum ging bijna dicht.
  Wat is dit voor beleid? Wie is hier directeur? Van Gogh had een stoornis, maar dat hoeft toch niet over te slaan op directie en personeel.
  Voorlopig maar even geen Van Gogh museum, wat ik ten zeerste betreur!

 3. * (1 ster)
  We hadden ons verheugd en een tijdvenster gereserveerd. Toch geen succes. Waarom:
  1. Het wordt oudere mensen, die vaak niet langdurig kunnen staan, niet makkelijk gemaakt. Er zijn in de zalen nauwelijks zitplaatsen. En als je een vrije zitplaats vindt om uit te rusten dan ontbreekt altijd de rugleuning. Ouderen en mensen die ruggesteun en zitmogelijkheden nodig hebben zijn best een grote en groeiende doelgroep. Onbegrijpelijk dat heel veel musea, niet alleen van Gogh, hier niet in voorzien.
  2. Ondanks onze reservering was het drukker dan op het nabije Centraal Station. Desondanks was het op dat moment (januari ’20) nog steeds mogelijk om kaartjes te krijgen. Wat is de oplossing?
  Verruim de openingstijden. Vele winkels zijn ook op alle zeven avonden van de week geopend. Elke avond tot 23 uur open is minimaal. Musea moeten de slag maken om hun personeel in shifts te laten werken. Kijk naar zwembaden en ziekenhuizen. Bij zo’n drukte, ook door goede marketing, moet het van Goghmuseum bij continue grote drukte deze verruimde openingstijden direct gaan toepassen.
  Nog beter is het dat topmusea 24/7 open zijn. Het argument om maar om 9.00 uur te komen is een non-argument. Wat een sfeer is het om ‘s avonds om 22.00 uur in rust te genieten van kunst. Kunst in overheidsbezit, dus nog niet verdwenen in particulier bezit of naar het buitenland.
  PS. Ik heb wel genoten van de voortreffelijke koffie in het restaurant. Mede door de stoelen met rugleuning.

 4. Prachtig museum met mooie kunst van; Van Gogh. Kaartjes krijgen duurt heel lang, vanwege de lange wachtrij, maar hier is een trucje voor namelijk: bestel ze online, dan kom je zo binnen en kan je genieten van super, prachtige, mooie en interessante kunst. Ook kun je hier het levensverhaal van; Van Gogh, zeker een aanrader. Niet te duur en mooi dat het aan het Museumplein ligt. Als je toerist bent of gewoon Nederlander die van kunst houdt dan is dit een aanrader!! Eten hier is overal wel duur…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
error: Alert: Content is protected !