Jan Schoonhoven jr.

Jan Schoonhoven jr.

Johannes Jacobus (Jan, jr.) Schoonhoven (Amsterdam, 24 december 1975) is een Nederlands beeldend kunstenaar. Hij is de kleinzoon van kunstenaar Jan Schoonhoven.

Werk

Schoonhoven jr. maakt reliëfs, met fijne lijnstructuren in het blauw en rood. De overheersende kleur in zijn tekeningen is blauw. De reliëfs die hij maakt van karton, papier-maché en optisch glas zijn blauw, rood en/of wit. Schoonhoven jr. is autodidact en woont en werkt in Amstelveen.

In maart 2011 wierp Schoonhoven een van zijn kunstwerken vanaf een schip in zee, verpakt in een plastic doos met een briefje erbij voor de vinder. In april van dat jaar liet hij een ander kunstwerk aan ballonnen opstijgen.

ZERO+

In februari 2012 richtte Schoonhoven jr. samen met John Breed, Jan ten Have en Rob Scholte de groep ZERO+ op. De naam is een verwijzing naar de Nul-beweging (de Nederlandse tegenhanger van de Zero-beweging) waarvan de grootvader van Schoonhoven deel uitmaakte. ZERO+ deelt een aantal kenmerken met de Nul-beweging, waaronder het gebruik van herhaling, de nadruk op abstractie en het gebruik van materialen uit de directe omgeving. De oprichting van ZERO+ ging samen met een expositie van werken van de vier oprichters in Bergen

Deze tekst komt oorspronkelijk uit het Wikipedia artikel Jan Schoonhoven Jr. en is beschikbaar onder licentie CC-BY-SA 3.0.

Contact
Amstelveen
www.janschoonhovenjr.me

Alles over Jan Schoonhoven Jr.

error: Alert: Content is protected !