Jheronimus Bosch Art Center

Het internationale kennis- en ervaringscentrum Jheronimus Bosch Art Center is een unieke eerbetuiging aan de kunstenaar Jheronimus Bosch die omstreeks 1450 is geboren en in 1516 is gestorven in ’s-Hertogenbosch. Bezoekers kunnen hier de kunstenaar, zijn werk en zijn leven ontdekken en verkennen.

Het Jheronimus Bosch Art Center is een multifunctioneel centrum. Het biedt niet alleen onderdak aan een moderne expositie over de middeleeuwse kunstenaar, maar ook aan een podium voor concerten en optredens, moderne kunst, een bibliotheek, educatorium en vergaderzalen. Ook kan de bezoeker shoppen in een exclusieve winkel.

Zien?

Jheronimus Bosch Art Center
Jeroen Boschplein 2
5211 ML ‘s-Hertogenbosch
jheronimusbosch-artcenter.nl

3 thoughts on “Jheronimus Bosch Art Center

  1. Een prachtige collectie schilderijen.Jheronimus was zijn tijd ver vooruit, hij schilderde juist het innerlijk van de mens, en dat is niet altijd zo fraai!!

  2. Een echte moet-zien deze tentoonstelling over Jheronimus Bosch, met goede en gedegen uitleg over alle tentoongestelde replica’s. Ook al de tentoongestelde figuren uit de schilderijen aan het plafond gaven het geheel een extra dimensie.
    De rit met de lift om de sky-line van Den Bosch te zien was een bonus.

  3. Mooi “museum” met prachtige werken van Jeroen Bosch in een erg mooie locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
error: Alert: Content is protected !