Joop van Caldenborgh & Caldic Collectie

Read Time:1 Minute, 2 Second

Is kunst saai? Hell no! Vraag dat maar aan Quote 500-lid Joop van Caldenborgh. Van Caldenborgh is kunstliefhebber en één van de grootste kunstverzamelaars van Nederland. Sinds 2016 heeft hij zijn eigen museum, Museum Voorlinden in Wassenaar, waar hij zijn collectie met het grote publiek deelt. De werken die hij er heeft ondergebracht staan bekend als de Caldic Collectie, vernoemd naar zijn chemieconcern Caldic, en vormen de grootste particuliere kunstcollectie in Nederland. Het is niet verwonderlijk dat de heer Van Caldenborgh wordt gezien als de meest invloedrijke persoon in de Nederlandse beeldende kunst. Een naam om te onthouden dus!

Kunst = Succes

Het verhaal van Joop van Caldenborgh is het zoveelste bewijs dat kunst en succes met elkaar verbonden zijn. Het hebben van kunst, betekent het hebben van succes. Kunst is luxe, kunst is tof. Overweeg jij te beleggen in kunst? Vooraf oriënteren helpt je om een eigen smaak en stijl te ontwikkelen. Wil je ideeën opdoen? Blader eens door onze online catalogus.

Online

Je kunt het museum en de Caldic Collectie ook online bezoeken. Klik hier voor een Virtual Tour door het museum

Zien?

Museum Voorlinden
Buurtweg 90
2244 AG Wassenaar
www.voorlinden.nl

Hoofdfoto: Museum Voorlinden beschikbaar onder licentie CC BY 2.0 Wikipedia artikel Museum Voorlinden

Wendy

Over de schrijver

Wendy

Ik ben Wendy. Kunst & Cultuur is mijn hobby. Ik bezoek veel musea, galerieën en kunstenaars. Leuk als je mij volgt!

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Joop van Caldenborgh & Caldic Collectie

  1. […] het Landgoed Voorlinden te Wassenaar in Zuid-Holland. De erin ondergebrachte kunstverzameling van Joop van Caldenborgh staat bekend als de Caldic Collectie, de grootste particuliere kunstcollectie in […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
Close
error: Alert: Content is protected !