Jos Volkers

Jos Volkers

De Wieringer Jos Volkers won met zijn installatie Interpretator de publieksprijs tijdens het Media Art Festival in Leeuwarden. In dit afstudeerproject van zijn opleiding aan Academie Minerva combineerde hij beeld en muziek in een intrigerend kinetisch kunstwerk.

Voor het project Ecological Space Engineering laat de kunstenaar zich inspireren door de natuurwetenschap en onderzoekt hoe het leven zich ontwikkelt binnen de beperkte omstandigheden waaraan het wordt blootgesteld is. Daarin gaat hij in op de complexe en fascinerende geschiedenis en toekomst van het onderzoek met gesloten ecologische systemen en het doel dat men daarmee voor ogen heeft. Zijn eigen beeldende onderzoek dat zich in de richting beweegt van het ontwikkelen van nieuwe biologisch afbreekbare gesloten ecologische systemen is daarbij het uitgangspunt. Het is een wereld van fantasie en bittere noodzaak waar veel onderzoekers zich mee bezighouden, de vraag blijft of het moreel te verantwoorden is en of we er daadwerkelijk baat bij hebben.

Deze tekst komt oorspronkelijk van het Wikipedia-artikel Jos Volkers. Deze tekst is beschikbaar onder de licentie CC-BY-SA 3.0

Contact
Jos Volkers
Meerweg 139
9752 XA Haren
josvolkers@live.nl
06-50876204
josvolkers.nl

Alles over Jos Volkers

error: Alert: Content is protected !