Paméla Maria

Paméla Maria

Paméla Maria (1965) studeerde Klassieke Kunst naast haar middelbare opleiding. Ze behaalde haar diploma Technische Wetenschappen tegelijkertijd met haar certificaat van de kunstacademie. Vervolgens studeerde zij door voor Industrieel Ontwerper aan de Design Academy in Eindhoven.

In 1990 ontving ze een startsubsidie van het Fonds voor beeldende kunst, architectuur en design voor de verdere ontwikkeling van haar werk. In 1994 volgde ze gedurende 2 maanden een zomercursus aan de Domus Academie Milaan, Italië. In de daaropvolgende jaren was zij actief als adviseur en ontwerper bij diverse Nederlandse overheden (Amsterdam, Delft, Rotterdam, Nijmegen) en architectenbureaus.

Van 1992 tot 1997 werkte ze voor O’tje Oxenaar op de afdeling Kunst en Design van KPN. Zij was verantwoordelijk voor de kunst- en designtentoonstellingen in binnen- en buitenland, waaronder de Wereldtentoonstelling in Sevilla in 1992, het Hidden Collection Communication Museum en diverse interne en externe bedrijfspresentaties over het kunst- en designbeleid van KPN.

Paméla Maria was actief betrokken bij het ontwerp van de uniformen van Post-, Telecom- en de Postbank, alsmede het ontwerp van vele uitzonderlijke relatiegeschenken. Daarna werkte ze als onafhankelijk ontwerpmanager aan huisstijlprojecten voor verschillende bedrijven.

In 1998 koos Paméla ervoor om zich te concentreren op haar oorspronkelijke passie: de Beeldende Kunst. Haar achtergrond als ontwerper is te herkennen in haar kunstwerken: het gemak waarmee ze met verschillende materialen werkt; de perfectie; het grafische karakter; het onderzoekende en experimentele, gevolgd door haar fotografische oog. Sindsdien neemt ze deel aan (groeps)tentoonstellingen bij diverse galerieën en voert ze kunstprojecten uit voor bedrijven zoals TBI Rotterdam, Staedion Woning Cooperative in Den Haag en Solvay Pharmaceuticals Brussel en het Ministerie van Defensie. Ze werkt in privécommissiess en is lid van de NABK-Pro (nationale vereniging van beeldende kunstenaars).

Contact
Studio Paméla Maria
Amsterdam
Info@pamelamaria.nl
06-14298169
pamelamaria.nl

Alles over Pamela Maria

error: Alert: Content is protected !