Willy Felice

Willy Felice

Op haar zestiende begon Willy Felice met schilderen. Zij volgde schilderslessen aan de Vrije Academie in Den Haag en studeerde af aan de Rietveld academie te Amsterdam. Daarna werkte zij als stylist, art director en videograaf. In de theater en danswereld vond zij haar thuis, eerst als kostuum-en decorontwerpster, later ook als producente. Zij werkte mee aan zo’n 160 voorstellingen met bijzondere regisseurs en choreografen.

Naast de buitenlandse tournees bezocht ze een aantal landen. Deze invloeden zijn terug te vinden in haar werk, naast haar passie voor poëzie. In het jaar 2000 (sabbatical) huurde zij een atelier in een ruig deel van Amsterdam Noord, dat bleek een inspirerende plek – tot op heden. Haar werk heeft zich inmiddels ontwikkeld in een eigen stijl richting het abstract expressionisme.

Artist in Residencies in o.a. Finland, Turkije, Spanje en Ierland werden meerdere keren bezocht om een langere periode te kunnen werken. Vanaf 2012 werkt ze fulltime als beeldend kunstenaar en exposeert in binnen- en buitenland.

De abstracte beelden in het werk van de kunstenares zijn gemaakt met een scherp oog voor kleur, compositie en detail. Ieder werk vormt een wereld op zich, een visioen van verbeelding, geschilderd op ragfijn bladgoud.

– Uit recensie

Contact
Willy Felice Smits
Zamenhofstraat 110F
Amsterdam
info@atelier-felice.nl
06-41379332
Atelier-felice.com

Alles over Willy Felice Smits

error: Alert: Content is protected !