Dit prachtige museum toont een collectie wereldberoemde schilderijen van Hollandse en Vlaamse meesters uit de tijd van Rembrandt en Vermeer in een majestueus zeventiende-eeuws huis. De klassieke zalen van het museum hangen vol met iconische kunstwerken van Vermeer, Rembrandt, Steen en Rubens. Meesterwerken als Vermeers Meisje met de parelDe anatomische les van dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt, Het puttertje van Fabritius en De stier van Potter zijn permanent te zien.

Online

Je kunt het museum ook online bezoeken. Dwaal middels een super leuke 3D Tour door de zalen en de collectie van het museum. Naar de 3D Tour

Zien?

Mauritshuis
Plein 29
2511 CS Den Haag
www.mauritshuis.nl

Hoofdbeeld van Ivo Hoekstra. Credits: Mauritshuis, Den Haag

5 thoughts on “Mauritshuis

  1. Mooie tentoonstelling. Ga niet naar de brasserie, duur en ongeïnteresseerde medewerkers die heel langzaam werken en alle koffie met voetbad serveren. Tafeltjes vies.

  2. Mooi. Jammer van de rij voor de tentoonstelling, maar daarom was de normale collectie nog steeds prachtig met veel opvallend mooie schilderijen van oude meesters.

  3. Top. En rustig. Genoten van oa een beauty van Judith Leyster.

  4. Geweldig mooi gebouw met veel schilderijen. Het is een genot om door het pand te wandelen en de trap op en af te gaan.

  5. Het Mauritshuis zit pal naast het Binnenhof in Den Haag. Omgeven door winkels en restaurants. Kortom: Alle ingrediënten voor een leuk dagje uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
error: Alert: Content is protected !