Micky Hoogendijk

Micky Hoogendijk

Mirjam (Micky) Hoogendijk (Amsterdam, 8 juli 1970) is een Nederlandse fotografe, actrice, presentatrice en fotomodel.

Biografie

Hoogendijk werd opgevoed door haar moeder. Ze had een goede band met haar stiefvader, kunstschilder Roelof Frankot, die overleed toen ze veertien jaar was. Ze voltooide de havo op de Vrije School in Amsterdam.

In 1991 leerde Hoogendijk kunstenaar Rob Scholte kennen. De relatie leidde in 1994 tot een huwelijk. Hoogendijk werd directeur van de Rob Scholte BV en begeleidde de prestigieuze opdracht voor een wand- en plafondschildering van twaalfhonderd vierkante meter in Huis ten Bosch in Japan. Een half jaar na haar huwelijk werd er een aanslag gepleegd op Scholte en Hoogendijk. Hun auto ontplofte terwijl zij door de Amsterdamse Jordaan reden. Scholte verloor zijn benen en Hoogendijk kreeg een miskraam.

Na de aanslag verhuisden Hoogendijk en Scholte naar Tenerife. In 1997 werd de relatie echter beëindigd en kwam Hoogendijk terug naar Amsterdam. Zij richtte Micky Hoogendijk Productions op en begon als creatief directeur van de Supperclub.

Van 2000 tot 2002 speelde Hoogendijk in Goede tijden, slechte tijden de rol van Cleo de Wolf, een gewetenloze, manipulatieve vrouw. Na twee jaar in deze serie te hebben geacteerd, vertrok zij naar Los Angeles om lessen method acting te volgen bij Eric Morris. Gedurende haar tijd in Los Angeles kreeg Hoogendijk onder andere een kleine bijrol in de film Raising Helen. In november 2004 werd het lichaam van Hoogendijk gebruikt voor de creatie van het personage Luger in de videogame Killzone (de stem van dit personage werd ingesproken door actrice Taylor Lawrence).

Hoogendijk was als actrice te zien in onder andere SpangenBlauw blauwGrijpstra en de GierKoefnoen en Parels & Zwijnen. In 2006 richtte zij de filmproductiemaatschappij Dramatic Beat op en ontwikkelde zij een videosite voor jonge filmmakers. In 2008 kreeg zij de Best Actress in a Feature Film Award, toegekend door het New York International Independent Film and Video Festival voor haar rol in de Nederlandse film Blindspot.

Vanaf april 2009 had zij een relatie met Adam Curry, die kort daarna scheidde van zijn toenmalige echtgenote Patricia Paay. Van 2012 tot en met 2015 zijn Hoogendijk en Curry getrouwd geweest. Zij woonden sinds 2011 in Austin. Begin 2015 zijn ze uit elkaar gegaan.

Hoogendijk stortte zich vanaf 2009 op een loopbaan als fotograaf en kunstenaar. Haar foto’s hebben religieuze en mythische thema’s en zijn te zien geweest op exposities in binnen- en buitenland. In 2017 had ze haar eerste overzichtstentoonstelling ‘Through The Eyes Of Others’ in Museum Jan van der Togt in Amstelveen en kwam haar eerste gelijknamige fotoboek uit. In hetzelfde jaar volgde nog een tentoonstelling in Museum Jan Cunen te Oss en een in het CEART Museum in Tijuana Mexico.

Deze tekst komt oorspronkelijk van het Wikipedia-artikel Micky Hoogendijk. Deze tekst is beschikbaar onder de licentie CC-BY-SA 3.0

Contact
studio@mickyhoogendijk.com
06 188 67600
mickyhoogendijk.nl

Alles over Micky Hoogendijk

error: Alert: Content is protected !