Museum Boijmans en Van Beuningen

Museum Boijmans Van Beuningen is een museum voor beeldende kunst, gelegen aan het Museumpark in de Zuid-Hollandse stad Rotterdam. Het museum bezit creaties op het gebied van beeldende kunst, toegepaste kunst en design. De collectie tekeningen is een van de belangrijkste ter wereld. Boijmans Van Beuningen biedt een overzicht van Nederlandse en Europese kunst, van de vroege middeleeuwen tot in de 21e eeuw. Tot de collectie behoren onder andere de schilderijen ‘De kleine toren van Babel’ uit 1563 van Bruegel, ‘De drie Maria’s’ van Jan van Eyck, en ‘Titus aan de lezenaar’ van Rembrandt, maar ook de ‘Lippenbank’ van Salvador Dalí. De instelling behoort tot de top van de Nederlandse kunstmusea.

Het museum is van 2019 tot 2026 gesloten voor een ingrijpende verbouwing. In 2021 opent echter het naastgelegen nieuwe Depot Boijmans van Beuningen voor het publiek.

Zien?

Museum Boijmans en Van Beuningen
Museumpark 18
3015 CX Rotterdam
www.boijmans.nl

3 thoughts on “Museum Boijmans en Van Beuningen

 1. Erg leuk museum! Zelfs de kapstok is al een kunstwerk op zich. Mijn favoriete onderdeel 5 jaar geleden was het net waar je op kon liggen en een film kon kijken, de films waren niet echt mijn smaak, maar de beleving was erg leuk.

 2. Boymans stond al lang op mijn verlanglijstje dus wilde er nog naar toe voor het gesloten wordt ivm verbouwing.
  Nou, wat mij betreft hadden ze de boel al beter kunnen sluiten.
  Een paar rommelige exposities and that’s it, je betaalt zelfs de normale toegangsprijs terwijl toch zeker de helft van het museum al gesloten is!
  Zelfs het restaurantje was al gesloten, er was nu nog een kleine ongezellige ruimte waar je koffie kunt kopen.
  Kleine kluisjes waar je jas / tas amper in past, ik moest er 2 gebruiken.
  Enige leuke is de jassen die aan het plafond hingen.

 3. Jammer dat het momenteel gesloten is. Ik vond het altijd leuk hier met Jackson te komen. Voor de mensen die niet weten wie Jackson is. Schaam je! Dit is mijn zoon. Anyway, Jackson en ik kwamen hier vroeger vaker maar jammer genoeg is het nu dicht in verband met corona maatregelen! Ik vind het vrij frappant dat hele virus maar wat doe je er aan heh🤷🏻‍♂️ ik wit t ok nie meer heur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
error: Alert: Content is protected !