Read Time:33 Second

Museum Het Rembrandthuis is gevestigd in het voormalige woonhuis van de Nederlandse kunstschilder Rembrandt van Rijn. Deze beroemde schilder woonde en werkte bijna twintig jaar in dit huis. De inrichting is teruggebracht in de stijl van de tijd waarin Rembrandt leefde. Aan de wanden hangen schilderijen van kunstenaars die in Amsterdam werkten voordat Rembrandt zich er in 1631 vestigde. Onder andere hangen er werken van Pieter Lastman, de Amsterdamse leermeester van Rembrandt. Van de circa 290 schetsen die Rembrandt maakte, heeft het museum er 260. Hiervan is een selectie opgenomen in de vaste expositie.

Locatie
Jodenbreestraat 4
1011 NK Amsterdam

Officiële website van Museum Het Rembrandthuis

ruimtevo

Over de schrijver

RK&C

Stichting Ruimte voor Kunst en Cultuur - RK&C

5 thoughts on “Rembrandthuis – Amsterdam

 1. ⭐⭐⭐⭐⭐
  Zo geweldig om rond te lopen in het huis, op de vloeren en te kijken naar alles waar en wat eens het thuis is geweest van Rembrandt. Indrukwekkend!!!

 2. **** (4 sterren)
  Januari 2020. Veel van Rembrandt gezien in het Rijksmuseum, maar in zijn woning, waar hij zijn atelier had, was ik nog nooit. Heel interessant!

 3. ⭐⭐⭐⭐
  Ik kwam voor het werk van Claudia Jongstra. Mooi! maar ik had meer verwacht eigenlijk. Maar nogmaals door het huis gedwaald. Blijft intrigerend.

 4. ⭐⭐⭐⭐
  Mooi authentiek museum in oude huis van Rembrandt. Interessante tentoonstelling over schildertechniek. Nieuwbouw rolstoelvriendelijk. Geen restaurant. Oudbouw niet toegankelijk voor rolstoelen.

 5. ***** (5 sterren)
  Erg interessant museum. Een aanrader!
  + Rembrandt heeft hier echt gewoond
  + Gratis audiotour in diverse talen
  (Tip: Neem een zelf een 3.5mm headset mee, dat luistert plezieriger)
  + Mooie expositie ‘Laboratorium Rembrandt’ en goede demonstraties van vriendelijk personeel
  + Erg behulpzaam personeel voor iemand die minder goed kan lopen/staan. Men komt steeds aandragen met een inklapbaar krukje zodat je alles op je gemak, zittend kunt kunt bekijken
  – Deel van het museum alleen bereikbaar d.m.v. een wenteltrap, maar dat vertelt men wel eerlijk voordat je naar binnen gaat/betaalt
  Tip voor museum: Voorzie de schilderijen van een iets uitgebreider bordje. Dan kun je vooraf beter bepalen van welke schilderijen je de info wilt beluisteren. Wij zijn zo’n drie uur binnen geweest en hebben nog lang niet alles in detail kunnen bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
Close

LAATSTE BERICHTEN