Noah Valentyn

Noah Valentyn

Noah Valentyn (Amsterdam, 30 april 1986), is een Nederlandse acteur, geboren en getogen in Amsterdam. Hij ging naar de Jeugd Theaterschool Rabarber, met medestudenten als Georgina Verbaan. Na de middelbare school studeerde hij aan de Amsterdamse Toneel en Kleinkunst Academie. Valentyn speelde de hoofdrol in theater en in films als ‘Het Schnitzelparadijs’ en populaire tv-series als ‘Goudkust’ en ‘Gooische Vrouwen’.

In 2008 verhuisde Valentyn naar New York om zich verder te ontwikkelen en scholen als fotograaf. Hij volgde onder andere stage in de studio van James Bidgood, die de belangrijke inspirator was voor fotografen zoals Pierre & Gilles en David LaChapelle. Ook werkte hij bij Andy Warhol’s Interview Magazine. Valentyn werkte in New York verder als model en speelde in commercials en films.

Samen met Lyle Derek was hij de initiator en organisator van het wekelijkse ‘underground’ feest ‘Drop Out’ in New York. Verschillende bekende en onbekende bands en artiesten traden op tijdens deze populaire feesten, waaronder Debbie Harry (Blondie).

In 2012 verhuisde hij naar Los Angeles waar hij werkte en studeerde aan de Stella Adler Academy. Hij speelde de hoofdrol in ‘Priscilla’, een korte film door Raphael Chatelain. Hij werkte ook voor Randal Kleiser (‘Grease’, ‘Blue Lagoon’) als assistent in verschillende projecten.

In 2014 Valentyn verhuisde hij terug naar New York en begon te werken aan zijn eigen korte film. Een IPhone-project volledig geschoten op een IPhone, genaamd ‘Waiting for Pino’. In de tussentijd speelde Valentyn een rol in de Nederlandse film ‘Hartenstraat’, geregisseerd door Sanne Vogel.

In 2015 verhuisde hij terug naar Amsterdam om zijn eigen fotografie en filmstudio op te zetten. Hij werkt voor projecten als “Who Cares” en de videoclip van Sjors van der Panne. Naast dat hij blijft werken als acteur.

Deze tekst komt oorspronkelijk van het Wikipedia-artikel Noah Valentyn de Hooch. Deze tekst is beschikbaar onder de licentie CC-BY-SA 3.0

Officiële website van Noah Valentyn

Contact
Gerard Doustraat 166 1V
1073 VZ Amsterdam

Alles over Noah Valentyn

error: Alert: Content is protected !