Peter Donkersloot

Peter Donkersloot

Eén van de meest gewilde kunstenaars van deze tijd, Peter Donkersloot, kreeg bekendheid bij het grote publiek met zijn maffia-schilderijen. Hij staat bekend als de kunstenaar van de krachtige portretten en de meegeschilderde lijsten. De stijl van Peter Donkersloot is ook voor het ongetrainde oog moeiteloos te herkennen.

Eind jaren ’80 maakte Donkersloot definitief de overstap van freelance illustrator naar fulltime kunstenaar. Zijn ambitie om de beste artiest van de wereld te worden is lonend geweest. Niet alleen geniet hij grote naamsbekendheid, zijn werken worden zelfs met enige regelmaat gestolen op bestelling.

Ook succesvolle mensen maken weleens verkeerde carrière keuzes. Zo liep een samenwerking met fuifnummer Willem van Roij uit op een fiasco. Van Roij kunnen we het beste omschrijven als een sigarenrokende kunsthandelaar, met het uiterlijk van Johan Derksen, die wel van een feestje hield. In 1999 beëindigde Donkersloot de samenwerking, omdat hij zelden iets terugzag van de winst die de verkoop van zijn schilderijen opleverde.

Het laatste jaar leidt Donkersloot een teruggetrokken bestaan. Hij vertoeft voornamelijk in zijn atelier, vanuit waar hij ons een sneak preview geeft van zijn nieuwste werk:

Zien?

Nieuwsgierig geworden naar meer werken van Peter Donkersloot? De Donkersloot Galerie in Amsterdam is elke dag geopend van 12.00 tot 18.00 uur.

Peter Donkersloot Galerie
Spiegelgracht 14 /16
1017 JR Amsterdam
peterdonkerslootgalerie.nl

error: Alert: Content is protected !