Projecten

Hieronder tref je een overzicht van de actuele projecten. Kies een project om uit te voeren in jouw regio of doe mee met een gezamenlijk project. Heb je hulp nodig of vragen, je kunt ons bereiken op: info@ruimtevoorkunstencultuur.nl. Natuurlijk vinden wij het leuk om het resultaat van jouw project opgestuurd te krijgen!


Project 1

The Big Draw


In het jaar 2000 startte in Londen de stichting The Campaign for Drawing met een nieuw evenement The Big Draw. The Big Draw is een internationaal tekenevenement dat jaarlijks in de maand oktober, wereldwijd in vele grote steden plaatsvindt. De hele stad wordt gevraagd en uitgedaagd om te tekenen. Nu ook in Nederland zijn er diverse steden die hieraan deelnemen.

Project 2

Elephant Parade


De Elephant Parade is de grootste openluchttentoonstelling met als doel het redden van de met uitsterven bedreigde Aziatische olifant. Gedurende enkele maanden veroveren honderden bontgekleurde kunstolifanten de straten van de stad. Iedere olifant is een uniek kunstwerk, beschilderd door lokale en internationale artiesten. Na afloop van de tentoonstelling worden alle beelden geveild onder leiding van een professioneel veilinghuis zoals Christie's en Sotheby's.

Project 3

Mijn wereld, Mijn handtas

Project 4

De kunstweken - basisscholen


Tijdens De Kunstweken is ieder kind een kunstenaar. De leerlingen verdiepen zich in leven en werk van een beroemd artiest en worden vervolgens uitgedaagd zelf aan de slag te gaan met concreet uitgewerkte opdrachten.

Naar de website


Project 5

Kunstroutes


Organiseer een kunstroute. Een kunstroute is een laagdrempelige manier om een divers publiek kennis te laten maken met lokale kunstenaars en de betekenis van kunst en kunstenaars in de samenleving te stimuleren. Een kunstroute laat een breed scala aan kunstuitingen zien, van figuratief via abstract tot conceptueel.

Overzicht kunstroutes


Project 6

Kinderarmoede


Om ervoor te zorgen dat cultuureducatie bereikbaar is voor iedereen, heeft dit project tot doel materialen ter beschikking te stellen voor degene voor wie het niet vanzelfsprekend is. Een inzamelingsactie om de jongste onder ons te voorzien van bijvoorbeeld verf, kwasten, kleurtjes, kralen, noem maar op.


Project 7

Wat is kunst?


RK&C vraagt de afnemers van kunst en cultuur, het publiek, om een helder begrip toe te voegen aan de discussie rondom de waarde van kunst en cultuur.. Maar, wat is kunst nu eigenlijk? Stuur ons jouw video. Zie hier de inzendingen.Project 8

Verhalen van artiesten