RECENSIE: Aat Veldhoen | Levenskunst

Begin november 2019 zou Aat Veldhoen 85 jaar zijn geworden. Tot het einde van zijn leven heeft hij met niet-aflatende energie en scheppingsdrang gewerkt aan zijn veelzijdige oeuvre dat tekeningen, etsen, schilderijen foto’s, keramiek en sculpturen omvat.

Aat Veldhoen was een getalenteerd en bijzonder man, met een levenslange en oprechte belangstelling voor alle aspecten van het menselijk leven. Zijn liefde voor het leven vertaald zich naar tijdloze, universele beelden van het menselijke. Verliefdheid, liefde, seks, ziekte, ouderdom en dood, al deze onderwerpen zijn door hem vol vuur en compassie vastgelegd.

De tentoonstelling geeft een intieme kijk in het leven van Aat Veldhoen en zijn intieme en liefdevolle verbindingen met de mensen die zijn levenspad kruisten. Het lijkt erop dat Aat Veldhoen de Kunst van het Leven beheerste. Gaat dat zien.

Tentoonstelling: Aat Veldhoen – Levenskunst nu t/m 13 april in Museum Kranenburgh.

Meer informatie

Online

Bekijk hier de virtuele tour van de tentoonstelling Levenskunst.

2 thoughts on “RECENSIE: Aat Veldhoen | Levenskunst

  1. Mooie tentoonstelling, wel vreemd dat er uitgebreid ingegaan word op Kabul en Hedy maar Cristi Waar hij 20 jaar mee is geweest geweest niet eens genoemd word. Ze heeft zo onwijs veel voor hem geposeerd.

    Verder een geweldige kunstenaar die ik voor mijn scriptie heb mogen interviewen

  2. ik zou hier graag naar toe gaan : schitterend museum en schitterende kunstenaar !! (heb wel paar boekjes van/over Velthoen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
error: Alert: Content is protected !