RECENSIE: Hoornse Nieuwe – STHOM.

De Hoornse Nieuwe is weer in de Boterhal in Hoorn. De Hoornse Nieuwe is een jaarlijks terugkerende tentoonstelling waarbij podium gegeven wordt aan nieuw kunstenaarstalent.

Kunstenaars die momenteel exposeren zijn: Jan Okke Beerda, Aafje Duker, STHOM. en duo Niamh mcCullough en Susanne Edam.

Negativiteitsspons STHOM. wordt geprikkeld door wat hij stom vindt. Van onbenullige dingen zoals mensen die voordringen bij de trein tot de aftakeling van onze leefomgeving. Deze negatieve prikkels zuigt hij op als een spons – maar hij moet ze juist kwijt. In plaats van chagrijnig te worden, kiest hij zo’n prikkel uit en gaat er een proces mee aan. Zo ontstaat er een kunstwerk en knijpt hij zijn negativiteitsspons op positieve wijze uit. Met zijn werk wil hij van betekenis zijn voor de samenleving.

STHOM. zijn kunstenaarscarrière begon met het maken liefdesverdriet-kunst. Nadat zijn hart voor de zoveelste keer was gebroken, begon hij met het schrijven van teksten. Deze teksten wilde hij delen en hij schreef ze op elektriciteitskasten in de stad. Tot zijn verbazing werd dit goed ontvangen. De zin ‘was ik maar een bloemetje’ werd zelfs een soort van hit. Hij ontdekte dat hij zijn negatieve energie kon omzetten naar iets positiefs.

Vogelspotspot

Voor de expositie Hoornse Nieuwe heeft STOHM. een vogelspotspot gemaakt, met daarbij een verzoekje tot delen. Bij deze STHOM. 🙂

STHOM. is jong en ambitieus. Wij verwachten nog veel van hem te gaan zien.

Meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
error: Alert: Content is protected !