RECENSIE: Juwelen! | Hermitage Amsterdam

Een keizerlijke collectie van 200 jaar juwelen en mode. In de tentoonstelling van De Hermitage Amsterdam worden 300 oogverblindende juwelen, met ruim 100 schilderijen, accessoires, japonnen en kostuums gepresenteerd. Ze tonen tweehonderd jaar rijkdom en extravagantie van de Russische tsaren en de high society in St.-Petersburg.

Bezoekers worden welkom geheten in een droomwereld die begint in de Grote Zaal. Deze zaal is omgetoverd tot een monumentale ‘balzaal’ met talloze persoonlijke sieraden van de Romanovs en de Russische high society. De juwelen worden omringd door majestueuze kostuums, baljurken, japonnen en portretten.

Na de grandeur van deze Grote Zaal volgt, net als tijdens de Russische bals van toen, een kijkje in de intieme schatkamer met de meest uitbundige juwelen die de Hermitage rijk is. En dan komt er een route langs diverse scènes, waaronder het boudoir, de prinsjes en prinsesjes, bruiloften, de dandy-wereld én erotiek. Mysterieuze, ondeugende sieraden met verborgen symboliek ontbraken niet in die tijd. Want een beetje juweel verbergt immers geheimen over hartstochtelijke affaires en verboden liefdes.

In de tentoonstelling komen de bezoekers bekende namen tegen van juwelenhuizen als: Bolin, Cartier, Lalique, Tiffany en hofleverancier Fabergé.

Hoofdfoto: Juwelen! Hermitage Amsterdam

Juwelen! Schitteren aan het Russische hof is een prachtige tentoonstelling en nog te zien t/m het najaar van 2020. Gaat dat zien!

3 thoughts on “RECENSIE: Juwelen! | Hermitage Amsterdam

  1. Every exposition I have seen there has been wonderfully diverse in the way they combine clothes, accessories and portraits. Its just worth while and of high quality!

  2. Realy nice and spacious museum. 3 different very interesting exhibitions. I had a wonderful time. No cues, not overly busy.

  3. Can’t recommend the Jewels exhibition enough. Creatively put together. I was mesmerised by the beauty of the pictures of Russian society ladies wearing jewels you felt you could actually reach out and touch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
error: Alert: Content is protected !