RECENSIE: Moco Museum

Nog maar vier jaar geleden opende het Modern Contemporary Museum (Moco) brutaal zijn deuren tussen het Rijksmuseum, Van Gogh Museum en Stedelijk Museum aan het Museumplein. Het museum voor moderne en hedendaagse kunst wilde een brede, internationale maar ook jonge doelgroep bereiken. En dat is gelukt! Met bekende kunstenaars als Banksy, Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat, Jeff Koons en Damien Hirst in de collectie groeide het Moco Museum de laatste jaren explosief. Vorig jaar trok het museum een recordaantal van 550 duizend bezoekers. Daarmee staat het in de top-7 van best bezochte musea in Nederland.

Kunstkoppel
Moco is een commerciële onderneming van Lionel en Kim Logchies, eigenaren van de LionelGallery aan de Nieuwe Spiegelstraat in Amsterdam.

Binnen lijkt het op sommige momenten een selfie walhalla voor toeristen en het kan er aardig druk zijn. De bekende namen in de collectie trekken een groot publiek.

Let op: de museumkaart is hier niet geldig.

Zien?

Moco Museum
Honthorststraat 20
1071 DE Amsterdam
mocomuseum.com

3 thoughts on “RECENSIE: Moco Museum

  1. Zeer overpriced voor een interessante maar erg kleine collectie, net zoals de shop. Ik kon niet genieten van de kunstwerken, laat staan ze even bekijken omdat er een gigantische drukte heerste. Er was gewoon geen plaats om even stil te staan! Echt een teleurstelling. Een limiet van toegelaten bezoekers of tijdsgebonden reservaties zouden helpen!

  2. Erg de moeite waard was de caleidoscoop met prisma lampjes kamer.
    Banksy kunst was erg populistisch voorgesteld wel interesant, maar de kunstenaar zal de laatste zijn om zijn werk te zien eindigen in kapitaalkrachtige verzamelaars zoals de eigenaar van dit museum.
    Banksy heeft deze tentoonstelling ook geen goedkeuring gegeven..
    De Dali tekening is erg saai en niet typisch.

  3. Mooie collectie alleen worden er helaas veel te veel bezoekers binnengelaten. Het is hierdoor niet mogelijk rustig van de kunstwerken te genieten wat zonde is. Overal staan mensen die er in, er uit, voor of achter je langs willen. Het zou beter zijn iets minder commercieel te denken en minder mensen toe te laten. Voor ons helaas geen volgende keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
error: Alert: Content is protected !