RECENSIE: Hermitage Amsterdam

De Hermitage Amsterdam heeft in 2019 rond de 400.000 bezoekers mogen ontvangen. Vijf grote tentoonstellingen zijn dit jaar te zien geweest: De schatkamer! en Juwelen! uit de collecties van de Hermitage St.-Petersburg, Groepsportretten van de 17e eeuw uit de verzamelingen van het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum, en de tentoonstellingen Art Brut en WOEST in het Outsider Art Museum. Kleinere exposities waren er ook, zoals die van ABN AMRO Kunstprijswinnaar Helen Verhoeven en twee van de jonge talenten van de Hermitage voor Kinderen. De multimediale attractie Panorama Amsterdam beleefde haar derde jaar.

De Hermitage Amsterdam heeft geen vaste collectie zoals de meeste musea. Er zijn wisselende tentoonstellingen te zien met telkens weer een geheel ander onderwerp en publiek, waardoor de bezoekersaantallen kunnen fluctueren. De diversiteit in het tentoonstellingsaanbod is groot: van klassieke kunst, biografische en historische thema’s, archeologie tot hedendaagse kunst. Hermitage Amsterdam verwelkomt jaarlijks gemiddeld rond 400.000 bezoekers. 

Hoogtepunten in het jubileumjaar

De Hermitage Amsterdam vierde in 2019 haar tiende verjaardag met talloze feestelijke activiteiten voor alle leeftijden. Daarnaast ontving het museum in het jubileumjaar de vijf miljoenste bezoeker en werden in april 316 zonnepanelen op het dak van het museum in gebruik genomen. De Hermitage is daarmee het eerste museale rijksmonument in Nederland dat zonnepanelen installeert. In augustus trok de tweede editie van de openluchtbioscoop in de binnentuin veel belangstellenden. 

Parkeren is mogelijk in de nabijgelegen parkeergarage aan de Amstel, op vijf minuten loopafstand.

Een bezoek aan De Hermitage Amsterdam is een absolute aanrader!

Zien?

Hermitage
Amstel 51
1018 EJ  Amsterdam
wwww.hermitage.nl

Hoofdbeeld: Credits Hermitage

6 thoughts on “RECENSIE: Hermitage Amsterdam

 1. Tentoonstelling Juwelen is zeker de moeite waard. Helaas alle voorwerpen zijn erg dicht op elkaar tentoongesteld waardoor het al gauw dringen wordt. Ook niet handig dat audio-tour telkens door op de muur bevestigde sensor aangaat, dit veroorzaakt de onnodige drukte. Een tip voor het parkeren: bij de RAI combinatie kaartje met openbaar vervoer voor € 6,50 (€ 1,00 parkeren + 5,50 metrokaartje heen en terug); de lijn 51 stopt direkt bij de Hermitage (Waterlooplein)

 2. Een prettig museum. Gemoedelijke sfeer
  Prachtige tentoonstellingen.
  Een geweldig restaurant die het broodje aanpast aan mijn allergie.
  Ik heb graag een invalideparkeerplaats( ik heb een kaart) 1 telefoontje en het is geregeld. Alles loopt gesmeerd. Bedankt

 3. Mooi museum, met wisselende exposities. Nu waren het “juwelen schitteren aan het Russische hof”.
  Hele mooie expositie, met een audiotour. Dit is erg leuk om te doen, je krijgt extra informatie die je niet op de bordjes leest.

  Mooi opgezet en zeker de moeite waard om te gaan bezoeken!

  Ook de tentoonstelling groepsportretten van de 17e eeuw is heel gaaf om te zien. Leuke audiotour erbij, die ook nog humoristisch is!!

 4. Heel mooi museum. Basisprijs is € 25,00 (kan met Museumjaarkaart) en dan mag je in een bepaald gedeelte van het museum. Wil je bijvoorbeeld naar de juwelen of tijdelijke exposities dan moet je bijbetalen vanaf € 2,50. Er is een heel goed en groot restaurant bij met veel zitplaatsen, maar zat toch helemaal vol. Heel groot gebouw van 2 etages. Er is ook een Kinder Hermitage wat heel leuk en leerzaam is.

 5. De expositie van Willem van Genk gezien 3 dagen na de opening. Zeer interessant! Maar poe, wat gehorig en ontzettend afleidend van de audiotour. Minpunt 1. En dan de prijs. Ik heb echt alles gelezen en mijn tijd genomen, maar ik stond echt binnen 2 uur weer buiten. Wel dik 16 of 17 euro afgerekend. Sorry, dat was het niet waard….

 6. Mooi museum in prachtig gebouw. Goede audiotours die veel ( achtergrond) informatie geven. Juwelen! Schitteren aan het Russischehof bezocht. Echt een aanrader. Wat een pracht en praal. Outsider art museum heeft ook altijd bijzondere tentoonstellingen zoals nu van Willem v Genk ben blij dat het bij mij niet zo druk in mijn hoofd is ;-). Verder is de Hermitage talent expositie van scholieren leuk om te zien. Wat een talentjes zitten daar tussen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
error: Alert: Content is protected !