RECENSIE: Museum JAN in Amstelveen

Jan van der Togt (1905-1995) was een ondernemend type. Hij was vastbesloten om het ver te schoppen in het leven. Samen met zijn broer begon hij het bedrijf Tomado. In elke keuken stond wel een product van dit merk. Het succes van Tomado stelde Van der Togt in staat om op latere leeftijd kunst te gaan kopen. Hij was een verzamelaar van glas en eigentijdse kunst.

IMG 2158
IMG 2156

Jan van der Togt heeft het museum opgericht in 1991. Hij wenste namelijk dat zijn verzameling bijeen kon blijven. Een van de mensen die hij betrok bij de oprichting en de bouw van het museum was de kunstenaar Jan Verschoor. Sinds dit jaar is de naam van het Museum Jan van der Togt gewijzigd in simpelweg Museum JAN.

Zien?

Het is een fijn museum om spontaan te bezoeken, er is geen planning vooraf voor nodig. Parkeren is mogelijk nabij het museum en er zijn geen wachtrijen. Een bezoek neemt niet al teveel van je tijd in beslag. De laatste tijdelijke tentoonstelling was erg leuk. Tegenwoordig houd ik dan ook de agenda van het museum nauwlettend in de gaten. Bij de volgende tentoonstelling zal ik zeker weer even aankomen waaien.

Museum JAN
Dorpsstraat 50
1182 JE Amstelveen
jvdtogt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
error: Alert: Content is protected !