Museum Kranenburgh Bergen

Museum Kranenburgh Bergen

Museum Kranenburgh heeft vorig jaar bijna 60.000 bezoekers verwelkomd. Dat is een stijging van 6 procent ten opzichte van een jaar eerder. Woordvoerster Angelika Bisseling spreekt van een ’geweldig jaar’. Het museum is gelegen in het kunstenaarsdorp Bergen. Begin deze eeuw kwamen de eerste kunstenaars naar Bergen. Sindsdien hebben veel kunstenaars in Bergen geleefd en gewerkt en staat het bekend als voormalige ‘kunstenaarskolonie‘. Tussen 1915 en 1925 ontstond hier zelfs de School van Bergen, een door het kubisme beïnvloede expressionistische stroming in de schilderkunst die zich kenmerkt door diepe donkere kleuren. Het museum beschikt over een collectie kunst waarin deze beroemde Bergense School de spil vormt.

Op de website van het museum staat vermeld dat parkeren bij het museum beperkt mogelijk is. Op de zaterdagmiddag van ons bezoek was de parkeerplaats van het museum en de nabijgelegen parkeerplaats vol. Parkeren is dan mogelijk iets verderop in de straat.

De museumwinkel bevindt zich in het museum. Daar tref je een breed aanbod aan boeken, schilderijen en beelden. Een greep uit de kunstenaars die je daar tegenkomt zijn: Pauline Bakker, Saskia Pfaeltzer en Dien Joerien Geertsma.

Het gebouw van Museum Kranenburgh is state-of-the-art. Het bestaat uit één bouwlaag, met een ondergronds gedeelte. De zaal voor tijdelijke exposities bevindt zich ondergronds, maar er is voldoende daglicht via de vide.

Op zaterdagmiddag is het een komen en gaan van bezoekers, maar binnen is het niet overvol. De tentoonstellingen zijn fraai opgezet. Een aanrader!

Museum Kranenburgh
Hoflaan 26
1861 CR Bergen
www.kranenburgh.nl

error: Alert: Content is protected !