RECENSIE: Picasso & Matisse | Rijksmuseum Twenthe

In samenwerking met Kunstmuseum Pablo Picasso te Münster presenteert Rijksmuseum Twenthe werken van Picasso en Matisse. De tentoonstelling laat de fundamenten van de moderne kunst zien en is zien tot en met 13 september 2020.

‘Beauty is a line’. Een prachtige titel voor een tentoonstelling over moderne kunst. De lijn is namelijk het belangrijkste gereedschap van de moderne kunstenaar, daarmee geeft hij expressie aan zijn werk. In de tentoonstelling zie je uiteraard werken van de giganten van de moderne kunst, Picasso en Matisse, maar ook van vele andere waaronder Toorop, Jan Sluijters, Kirchner en Jacoba van Heemskerck.

Door de titel van de tentoonstelling ben je geneigd om in ieder kunstwerk te zoeken naar ‘de lijn’. Laat dat idee tijdens je bezoek los. Er worden namelijk diverse toepassingen van het lijnenspel getoond. De serpentine, de S-vormige lijn, is een erg sierlijke lijn en ook de natuur bestaat uit wezenlijke lijnen. Niet ieder kunstwerk vertoond hetzelfde eenduidige strakke lijnenspel als toegepast door Picasso en Matisse. Beschouw deze tentoonstelling als een prachtige gelegenheid om de werken van de grote meesters te aanschouwen. Gaat dat zien!

Picasso & Matisse. Beauty is a line

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
error: Alert: Content is protected !