Rijksmuseum Amsterdam

Het Rijksmuseum is een van de mooiste musea ter wereld en bezit een prachtige kunstcollectie. Het biedt een representatief overzicht van de Nederlandse kunst en geschiedenis vanaf de Middeleeuwen en belangrijke aspecten van Europese en Aziatische kunst. Het gebouw is adembenemend, met verrassende inrichting, prachtige tentoonstellingen, bruisende evenementen en vele prettige faciliteiten voor jong en oud.

Faciliteiten

Bezoekers krijgen een uitgebreid pakket van voorzieningen aangeboden waaronder een audio tour, een tour voor kinderen, tour voor ouderen, rondleidingen, publieksgids, boeken, kindergids, een museumwinkel, escape game, evenementen en exclusieve avond ontvangsten.

Online

Je kunt het museum ook online bezoeken. Stap online het museum binnen en luister naar de verhalen over de werken in korte video’s. Klik hier voor de virtuele tour door het Rijksmuseum

Zien?

Het Rijksmuseum is gelegen aan het Museumplein, naast het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum, het Moco Museum en het Concertgebouw. Vele kunstgalerijen en sfeervolle antiekwinkeltjes tref je in het nabijgelegen Spiegelkwartier. Kortom, alle ingrediënten voor een leuk dagje uit. Een absolute aanrader! Gaat dat zien!

Rijksmuseum
Museumplein 10
1071 DJ Amsterdam
www.rijksmuseum.nl

Hoofdfoto: Rijksmuseum – 2014 – John Lewis Marshall

9 thoughts on “Rijksmuseum Amsterdam

 1. Er zijn hier zoveel mooie dingen te zien dat je het niet in 1 dag kunt zien, en gelukkig hoeft dat ook niet. Met een museum jaarkaart ben je zo binnen zonder gedoe. Wat een mooi gebouw van binnen en wat zijn de werken mooi gepresenteerd. Het sorteren op jaren is ook erg slim en het is ruim genoeg om alle werken rustig van dichtbij te bewonderen.

  Het enige minpunt was de enorme wachtrij van een uur voor de garderobe hebben we maar overgeslagen, dit moet toch beter kunnen. Mensen die hun jassen brengen en halen staan door elkaar in de rij… dat is niet handig. Het hele bezoek met je jas sjouwen trouwens ook niet…
  Ook vond ik het personeel echt niet vriendelijk. Vooral bij de ingang en in de hal kon er geen groet of lach van af.

 2. Prachtig gebouw en zeer uitgebreide collectie. Start vroeg in de eregalerij en je hebt hem helemaal voor jezelf. Als je de focus legt op de hoogtijdagen van de Nederlandse kunst, dan kun je op je gemak het museum bezoeken. Wil je echter ook alle andere zalen bekijken, dan zul je best wel haast moeten maken.

  1 ster eraf voor de manier waarop de tijdelijke expositie geregeld is. Het werkt met tijdslots, maar alsnog is het wel (te) druk.

 3. Het Rijksmuseum blijft mijn favoriet. Helaas was de tentoonstelling Rembrandt Velazquez volgeboekt en konden we deze niet bezichtigen. Er was ook nauwelijks tijd voor. We arriveerden pas tegen 16:00 uur. Het museum sluit de deuren om 17:00 uur. Om half vijf wordt men verzocht zich naar de uitgang te begeven.
  Dat hebben wij niet gedaan. Als ik in het Rijks ben dan moet ik de zittende Amor, een uniek stuk vervaardigd door Etienne-Maurice Falconet (1757), gemaakt voor Madame de Pompadour, de kunstlievende maitresse van koning Lodewijk XV, bewonderen.

 4. Voor mij de allereerste keer dat ik hier kwam.
  Openingstijden veel te krap, liefst eerder open en savonds pas dicht, bv. van 08.00 tot 22.00u, je hebt een lánge dag nodig om alles goed te zien en te fotograferen.
  Zéér ruime hal met grátis garderobe, toiletten enz.
  Véél te kleine koffiecorner in verhouding met de ruime hal, met te weinig tafels en stoelen, daarboven ook veel te open en in de kijker, niet knus en gezellig, ook duur, had wel een grote en gezellige Grand cafe verwacht, viel vies tegen.
  Je verdwáált in een tentoonstelling, je wordt niet goed geleidt met pijlen of nrs. hoe je moet lopen, je weet niet waar je bent in deze doolhof, of je links of rechts moet afslaan, of je het einde al nadert of niet !
  Wèl een mooie collectie die grotendeels niet beschermd is tegen vandalisme vind ik, 99% staat of hangt open en bloot, een kwaadwillende kan zo maar iets beschadigen lijkt me, de bewakers lopen wel rond maar zijn in zo’n geval te laat, dan is het kwaad al geschied, ik vond dit verbijsterend.
  Ondanks dit alles ga ik toch terug voor de objecten, níet voor de sfeer !

 5. In 1 woord: GEWELDIG! Zeer mooie schilderijen van o.a van Ruijsdael en Vermeer en natuurlijk Rembrandt en Jan Steen en vele anderen… Kunstobjecten,beelden en relikwieën ….je raakt er niet uitgekeken…..een prachtige schatkamer……ga er zeker nog eens terug om de rest te zien……..erg jammer dat we daar niet aan toegekomen zijn……

 6. Heel mooi museum. Het begin van de “Gouden Eeuw” in Nederland tot en met de periode van “De Verlichting” in de achttiende eeuw, verbeeld in kunst, cultuur en stijlen. Meesterwerken van o.a. Rembrandt, Vermeer, Van der Helst. Bijzonder is het schilderij van “De Serenade” van de zeventiende-eeuwse schilderes Judith Leyster. Een vrouwelijke schilder was destijds nogal zeldzaam. De horeca stelt niet veel voor. Aan te raden is om iets buiten het museum te gebruiken.

 7. Een gratis rondleiding voor families met kinderen van 6-12 jaar. Dit ter gelegenheid van de staking door docenten van basisonderwijs op 30 en 31 januari. Een heel sympathiek initiatief. Het was ontzettend leuk en leerzaam (voor zowel de kinderen als de volwassenen) Jeroen, onze (naar eigen zeggen) nep-meester voor een uur, deed het fantastisch! hij zou een ware aanwinst zijn voor het basisonderwijs, mocht hij dat ambiëren (maar ik begrijp het ook heel goed als dat niet zo is…). Met grapjes en korte interessante verhalen wist hij ieder bij de les te houden. Ik had mijn twijfels of mijn dochter van 6 een rondleiding in een museum überhaupt wel zou interesseren. Echter ze is heel enthousiast geworden over het Rijksmuseum en wilt graag zo snel mogelijk nog een keer op bezoek. Ik vind het knap hoe het museum voor ieder wat wils weet aan te bieden. Prachtig gerenoveerd museum. Ben er als Nederlander en Amsterdammer dat ook best trots op.

 8. Voor het eerst na de verbouwing heb ik het aangedurfd het Rijksmuseum (één woord, sukkels, laat die spatie weg!) te bezoeken. Ik kon wel janken: wat is dit museum verpest, verkracht! De Renaissancemeesters weg uit de eregallerij dat was al zo eind jaren tachtig, vreselijk was dat, maar de huidige presentatie van de collectie is nog erger. Wég is de sfeer van Heiligdom der Kunst. De afdeling kunstnijverheid is er niet meer, nu staan er allerlei prullaria tussen de veelal middelmatige en soms ronduit slechte schilderijen. In het slechte want veel te zwakke licht. Nooit meer!

 9. Je kunt er uren ronddwalen. 5 sterren! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Close
error: Alert: Content is protected !